Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyógyszereket vonnak ki a magyar piacról

MTI, 2012. szeptember 25. - kedd 09:01
Címkék: gyógyszer, TB, piac
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csak az idén már majdnem százötven gyógyszert vontak ki Magyarországon a társadalombiztosítási támogatásból a gyártók, miközben csaknem öt hónapja egyetlen új gyógyszer sem kapott támogatást, pedig több mint két tucat vár jelenleg is erre - írta a Világgazdaság kedden.


Jóllehet a kivont termékekbe ugyanannak a készítménynek az eltérő hatáserősségű és kiszerelésű formáját is beleszámolták, és a 3896 finanszírozott termékből csak 148-ról van szó, a végeredmény az, hogy ennyivel kevesebb orvosságot válthatnak ki receptre a betegek.

AFP

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál a lapot úgy tájékoztatták, hogy a legtöbb tb-támogatott készítmény az idegrendszerre ható, a fertőzés elleni orvosságok, valamint a tápcsatorna gyógyszerei közül szűnt meg. A támogatásból kivont szerek között vannak daganatos, immunhiányos és szív-érrendszeri betegek gyógyszerei is.

A lap szerint a gyógyszerkivonások megerősítik azokat a korábbi jelzéseket, melyek szerint a hazai nyomott árak miatt a gyártóknak nem éri meg sok termék magyarországi forgalmazása. Az elmúlt időben folyamatosan és radikálisan csökken a gyógyszerek támogatására fordítható keret, reálértéken 2014-ben fele akkora lesz a gyógyszerkassza, mint 1994-ben volt. Emiatt a gyártók olyan árversenyre kényszerülnek, amely nemcsak jövedelmezőségüket veszélyezteti, de egy-egy terméknél veszteségbe is átcsaphat - írta a Világgazdaság.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza