Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyógyszereket vonnak ki a magyar piacról

MTI, 2012. szeptember 25. - kedd 09:01
Címkék: gyógyszer, TB, piac
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csak az idén már majdnem százötven gyógyszert vontak ki Magyarországon a társadalombiztosítási támogatásból a gyártók, miközben csaknem öt hónapja egyetlen új gyógyszer sem kapott támogatást, pedig több mint két tucat vár jelenleg is erre - írta a Világgazdaság kedden.


Jóllehet a kivont termékekbe ugyanannak a készítménynek az eltérő hatáserősségű és kiszerelésű formáját is beleszámolták, és a 3896 finanszírozott termékből csak 148-ról van szó, a végeredmény az, hogy ennyivel kevesebb orvosságot válthatnak ki receptre a betegek.

AFP

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál a lapot úgy tájékoztatták, hogy a legtöbb tb-támogatott készítmény az idegrendszerre ható, a fertőzés elleni orvosságok, valamint a tápcsatorna gyógyszerei közül szűnt meg. A támogatásból kivont szerek között vannak daganatos, immunhiányos és szív-érrendszeri betegek gyógyszerei is.

A lap szerint a gyógyszerkivonások megerősítik azokat a korábbi jelzéseket, melyek szerint a hazai nyomott árak miatt a gyártóknak nem éri meg sok termék magyarországi forgalmazása. Az elmúlt időben folyamatosan és radikálisan csökken a gyógyszerek támogatására fordítható keret, reálértéken 2014-ben fele akkora lesz a gyógyszerkassza, mint 1994-ben volt. Emiatt a gyártók olyan árversenyre kényszerülnek, amely nemcsak jövedelmezőségüket veszélyezteti, de egy-egy terméknél veszteségbe is átcsaphat - írta a Világgazdaság.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 21.

Szüksége van egy gyors hitelfelvételre? Ha sürgős hitre van szüksége adósságának rendezés...

Évi egy fogkefe

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés