Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Javultak a fogyasztók várakozásai

MTI, 2012. szeptember 24. - hétfő 11:31
Címkék: GKI, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szeptemberben is az elmúlt hónapok pesszimizmusát tükrözte a GKI-Erste konjunktúra-index szezonális hatásoktól megtisztított értéke, amely május óta lényegében nem változott, mínusz 25 pont volt. A GKI-nak az Európai Unió támogatásával végzett felmérése szerint az üzleti várakozások tovább romlottak, míg a fogyasztói várakozások javultak augusztushoz képest az év kilencedik hónapjában.


Egy évvel ezelőtt a GKI-Erste konjunktúra-index mínusz 20,9 ponton, két évvel ezelőtt mínusz 11,5 ponton állt.

Az üzleti szférán belül a kereskedelem kivételével minden ágazatban kisebb-nagyobb mértékben romlottak a várakozások. Az ipari bizalmi index az augusztusi esés után csak kissé csökkent tovább. Az elmúlt időszak termelésének és a rendelésállományoknak - köztük az exportrendeléseknek - a megítélése javult, a termelési kilátásoké és a készleteké viszont romlott.

Az építőipari bizalmi index értéke május és augusztus között alig változott, szeptemberben viszont határozottan csökkent. Az előző három hónap termelési színvonalának megítélése alig módosult, a rendelésállományok megítélése viszont jelentősen romlott.

Szeptemberben esett a szolgáltatói bizalmi index értéke, kedvezőtlenebb lett az elmúlt időszaki és várható forgalom, valamint az általános üzletmenet megítélése is. Ezzel szemben a kereskedelmi bizalmi index két havi enyhe mérséklődést követően kissé emelkedett. Az eladási pozíció megítélése - csökkenőnek érzett készletszint mellett - némileg javult, a rendelések várható alakulásával kapcsolatban azonban tovább nőtt a pesszimizmus.

Az inflációs várakozások az iparban és a szolgáltató szférában nem változtak, az építőiparban az árcsökkenést, a kereskedelemben az áremelést tervezők aránya emelkedett. Ugyanakkor a lakosság inflációs várakozása csökkent. A magyar gazdaság kilátásainak megítélése az iparban egy hajszálnyit javult, az építőiparban és a szolgáltatók körében kissé, a kereskedelemben viszont nagyon jelentősen romlott. A fogyasztók véleménye valamivel kedvezőbb lett.

A fogyasztók saját pénzügyi helyzetük és megtakarítási képességük következő egy évét kissé kedvezőbbnek látták, mint augusztusban, és nagyobb lehetőséget láttak a tartós fogyasztási cikkek vásárlására is - áll a GKI elemzésében.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza