Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sikeresen vizsgázott a napközbeni átutalás

MTI, 2012. szeptember 18. - kedd 13:01
Címkék: MNB, napközbeni utalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kifogástalanul működött a napközbeni átutalás rendszere a Magyar Nemzeti Bank szerint az elmúlt két hónapban, az indított több mint 24 millió tranzakció jellemzően jóval 4 órán belül teljesült - közölte a jegybank.


Idén július 2. óta az elektronikusan benyújtott átutalások a korábbi egy munkanap helyett legfeljebb négy órán belül célba érnek.

A jegybanki közlemény szerint az új rendszer júliusban és augusztusban mind a 220 elszámolási ciklust zökkenőmentesen teljesítette. Ennek eredményeként az elektronikus úton benyújtott átutalási tranzakciók jellemzően jóval a jogszabályi maximumként meghatározott 4 órán belül lezajlanak.

A napközbeni elszámolási rendszer forgalma már működésének első napjától kezdve lényegesen nagyobb, mint az éjszakai rendszeré: a banki egyszerű átutalási tranzakciók több mint 84 százaléka napközben teljesül.

AFP

A tranzakciók száma az új rendszerben az első két hónapban meghaladta a 24 milliót, az éjszakai rendszerben ugyanebben az időszakban kevesebb, mint 5 millió banki átutalási tranzakció zajlott le.

Az első kéthavi összesített forgalom a napon belüli elszámolási rendszerben megközelítette a 9.000 milliárd forintot. Az átállás nemcsak sikeres, hanem gyors is volt - állítja a jegybanki közlemény.

Az MNB szerint az új rendszerben résztvevő hitelintézetek nemcsak technikailag, hanem a likviditásmenedzselésben is megfelelően felkészültek a változásra. Fedezethiány miatt egyetlen tranzakció sem csúszott ki a négy órás időhatárból, jól vizsgázott az új elszámolási rendszert működtető GIRO Zrt. is, az első két hónapban egyetlen jelentős működési hiba sem fordult elő - olvasható az MNB dokumentumában.

Az MNB valódi sikertörténetnek nevezi, hogy az új elszámolási rendszer határidőre elkészült, és az ügyfelek elégedetten használják a gyorsabb átutalásokat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

HELEN BENJAMIN, 2018. november 12.

IMMACULATE LOAN PROVIDERS LIMITED

A pénzügyi probléma megoldása 24 órán belül....

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2018. november 09.

A nevem Mária Ádám, egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hag...

Telefonok a szervizben

Fülöpné Zsuzsa, 2018. november 08.

Pecsenyekacsa? Te kis hülye vásárló mit akarsz reggel fél kilenckor a hívogató kacsából! El...

Penny akciók, csak papíron

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés