Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Felelős sörözés a Dreher Sörgyárakban

Munkatársunktól, 2012. szeptember 17. - hétfő 14:11
Címkék: Coop Rally 2012
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A VII. Coop Rally első napjának második állomása Kistarcsa után Budapest volt, a Dreher Sörgyárak Zrt. Jászberényi úti telephelye. A versenyzőket alkoholmentes sörrel és sok szeretettel várták a gyár dolgozói és vezetősége.


Impozáns helyszínre érkezett a Coop Rally mezőnye. A Dreher Sörgyár épületei évtizedes amortizáció után 2002-ben nyerték vissza eredeti szépségüket. Glattfelder Tamás, a cég pénzügyi és gazdasági igazgatója elmondta: Budapest egyik legszebb ipari műemlék jellegű épületét, az 1910-ben épült Főzőházat 7 év alatt sikerült teljesen rekonstruálni. A sört már XXI. századhoz méltó számítógépes vezérléssel főzik a Zsolnay csempékkel díszített falak között.

coop

Glattfelder Tamás a fogyasztok.hu kérdésére elmondta: a vállalat egyik legfontosabb törekvése a magas, állandó minőségű termékek gyártása, melyet már számos díjjal elismertek. "Kiemelt kérdésként kezeljük a fenntartható fejlődés illetve a környezet és a társadalom egységének megőrzését." A következő nemzedékek támogatására a Sörgyár 2006-ban elindította "A jövő fiatal vállalkozója" programját, mellyel a vállalkozásbarát szemléletmód és hazai vállalkozásalapítás erősítését kívánják ösztönözni.

A sörgyártással kapcsolatban megjegyezte: sajnos éghajlati adottságaink miatt számottevő komlótermesztés nincs az országban, ezért azt a tradicionálisan sörfőző országokból (Csehország, Szlovákia) importálni kényszerül a vállalkozás. "A komlón kívül rendelkezésre állástól függően importálunk malátát is, ha éppen a nagykanizsai vagy a dunaújvárosi gyár nem tud annyit termelni amennyire épp szükségünk lenne." Köztudott, hogy a sör ízét elsősorban a felhasznált víz minősége határozza meg. A Dreher védett forrásmajori kutakból származó, kristálytiszta víz felhasználásával készíti termékeit.

Kevesen tudják, de a Dreher Sörgyárakban készül a Kozel, és a Hofbräut sör is, de ők forgalmazzák a lágy ízéről ismert amerikai Miller Genuine Draft-ot, vagy a Pilsner Urquellt is.

A Dreher kiáll a felelős alkoholfogyasztás mellett. Így 2008-ban elindította a Felelős Alkoholfogyasztás Programját, amely a kulturált, felelős alkoholfogyasztás népszerűsítését tűzte ki céljául. A program honlapja a www.alkohol.info.hu címen érhető el, számos praktikus tanácsot és hasznos adatot, érdekességet megosztva az érdeklődőkkel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Coop weboldal

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza