Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Felelős sörözés a Dreher Sörgyárakban

Munkatársunktól, 2012. szeptember 17. - hétfő 14:11
Címkék: Coop Rally 2012
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A VII. Coop Rally első napjának második állomása Kistarcsa után Budapest volt, a Dreher Sörgyárak Zrt. Jászberényi úti telephelye. A versenyzőket alkoholmentes sörrel és sok szeretettel várták a gyár dolgozói és vezetősége.


Impozáns helyszínre érkezett a Coop Rally mezőnye. A Dreher Sörgyár épületei évtizedes amortizáció után 2002-ben nyerték vissza eredeti szépségüket. Glattfelder Tamás, a cég pénzügyi és gazdasági igazgatója elmondta: Budapest egyik legszebb ipari műemlék jellegű épületét, az 1910-ben épült Főzőházat 7 év alatt sikerült teljesen rekonstruálni. A sört már XXI. századhoz méltó számítógépes vezérléssel főzik a Zsolnay csempékkel díszített falak között.

coop

Glattfelder Tamás a fogyasztok.hu kérdésére elmondta: a vállalat egyik legfontosabb törekvése a magas, állandó minőségű termékek gyártása, melyet már számos díjjal elismertek. "Kiemelt kérdésként kezeljük a fenntartható fejlődés illetve a környezet és a társadalom egységének megőrzését." A következő nemzedékek támogatására a Sörgyár 2006-ban elindította "A jövő fiatal vállalkozója" programját, mellyel a vállalkozásbarát szemléletmód és hazai vállalkozásalapítás erősítését kívánják ösztönözni.

A sörgyártással kapcsolatban megjegyezte: sajnos éghajlati adottságaink miatt számottevő komlótermesztés nincs az országban, ezért azt a tradicionálisan sörfőző országokból (Csehország, Szlovákia) importálni kényszerül a vállalkozás. "A komlón kívül rendelkezésre állástól függően importálunk malátát is, ha éppen a nagykanizsai vagy a dunaújvárosi gyár nem tud annyit termelni amennyire épp szükségünk lenne." Köztudott, hogy a sör ízét elsősorban a felhasznált víz minősége határozza meg. A Dreher védett forrásmajori kutakból származó, kristálytiszta víz felhasználásával készíti termékeit.

Kevesen tudják, de a Dreher Sörgyárakban készül a Kozel, és a Hofbräut sör is, de ők forgalmazzák a lágy ízéről ismert amerikai Miller Genuine Draft-ot, vagy a Pilsner Urquellt is.

A Dreher kiáll a felelős alkoholfogyasztás mellett. Így 2008-ban elindította a Felelős Alkoholfogyasztás Programját, amely a kulturált, felelős alkoholfogyasztás népszerűsítését tűzte ki céljául. A program honlapja a www.alkohol.info.hu címen érhető el, számos praktikus tanácsot és hasznos adatot, érdekességet megosztva az érdeklődőkkel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Coop weboldal

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés