Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kevesebb a fogyasztóvédelmi szabálysértés

MTI, 2012. szeptember 12. - szerda 13:21
Címkék: fogyasztóvédelem, vizsgálat, szabálysértés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csökkent a fogyasztóvédelmi szabálysértések száma Veszprém megyében; bírságot nem szabott ki a hatóság a nyári ellenőrzések során - jelentette be Kovács Zoltán kormánymegbízott szerdán sajtótájékoztatón a megyeházán.


Ismertette: június 4. és augusztus 24. között a Veszprém megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség a társhatóságokkal - például az élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi hatósággal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal -, és némely esetben a rendőrséggel közösen végzett ellenőrzéseket vízparti nyaralóhelyeken, fesztiválokon és a kevéssé frekventált helyeken is.

Főként a méréssel értékesített termékek visszamérését, az árfeltüntetést, árfelszámítást, számlaadási kötelezettséget, szeszes ital, dohányáru kiszolgálásával kapcsolatos szabályokat ellenőrizték - tette hozzá.

Ismertette: a tavalyihoz képest csökkent a jogsértések száma, több mint 13,5 százalékkal alacsonyabb, 33,3 százalékos lett a kifogásolási arány. Ez azonban még mindig magas, hiszen minden harmadik esetben kifogást emelt a hivatal - jegyezte meg Kovács Zoltán.

A 15 kötelezettségre szóló határozat és három figyelemfelhívás (szignalizáció) mellett fogyasztóvédelmi bírságot nem szabtak ki, szabálysértési eljárást a program keretében a felügyelőség nem folytatott le - ismertette a kormánymegbízott.

Tájékoztatása szerint a megyében 55 üzletet és 10 kitelepült kereskedőt ellenőriztek; összesen 20 vállalkozásnál (15 üzletnél és öt kitelepült kereskedőnél) találtak szabálytalanságot.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat feltárására 53-szor 116 termék próbavásárlását végezték el, 15 alkalommal, 20 terméknél tapasztaltak jogsértést, ilyen volt a többletszámolás, valamint nem volt feltüntetve az eladási ár vagy valótlanul, nyugtaadási kötelezettséget egy esetben mulasztottak. Tizennyolc esetben ellenőrizték a mérleg hitelességét, egynél járt le a hitelesség.

Az 55 ellenőrzött egység közül 50-ben kínáltak mérést igénylő italokat, két üzletben találtak hiányosságot az ellenőrök.

A kitelepüléseken rosszabb volt a helyzet: a veszprémi Utcazene fesztiválon 4-ből 3-szor, a Művészetek Völgyében 8-ból 4-szer találtak az ellenőrök szabálytalanságot - összegezte Kovács Zoltán.

Kiemelte: két személytaxi vállalkozást és nyolc vendéglátóhelyet terjesztettek fel a pozitív listára; az idén nyáron 20, tavaly március óta 62 Veszprém megyei vállalkozás került fel a listára.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza