Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kevesebb a fogyasztóvédelmi szabálysértés

MTI, 2012. szeptember 12. - szerda 13:21
Címkék: fogyasztóvédelem, vizsgálat, szabálysértés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csökkent a fogyasztóvédelmi szabálysértések száma Veszprém megyében; bírságot nem szabott ki a hatóság a nyári ellenőrzések során - jelentette be Kovács Zoltán kormánymegbízott szerdán sajtótájékoztatón a megyeházán.


Ismertette: június 4. és augusztus 24. között a Veszprém megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség a társhatóságokkal - például az élelmiszerbiztonsági és állategészségügyi hatósággal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal -, és némely esetben a rendőrséggel közösen végzett ellenőrzéseket vízparti nyaralóhelyeken, fesztiválokon és a kevéssé frekventált helyeken is.

Főként a méréssel értékesített termékek visszamérését, az árfeltüntetést, árfelszámítást, számlaadási kötelezettséget, szeszes ital, dohányáru kiszolgálásával kapcsolatos szabályokat ellenőrizték - tette hozzá.

Ismertette: a tavalyihoz képest csökkent a jogsértések száma, több mint 13,5 százalékkal alacsonyabb, 33,3 százalékos lett a kifogásolási arány. Ez azonban még mindig magas, hiszen minden harmadik esetben kifogást emelt a hivatal - jegyezte meg Kovács Zoltán.

A 15 kötelezettségre szóló határozat és három figyelemfelhívás (szignalizáció) mellett fogyasztóvédelmi bírságot nem szabtak ki, szabálysértési eljárást a program keretében a felügyelőség nem folytatott le - ismertette a kormánymegbízott.

Tájékoztatása szerint a megyében 55 üzletet és 10 kitelepült kereskedőt ellenőriztek; összesen 20 vállalkozásnál (15 üzletnél és öt kitelepült kereskedőnél) találtak szabálytalanságot.

A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat feltárására 53-szor 116 termék próbavásárlását végezték el, 15 alkalommal, 20 terméknél tapasztaltak jogsértést, ilyen volt a többletszámolás, valamint nem volt feltüntetve az eladási ár vagy valótlanul, nyugtaadási kötelezettséget egy esetben mulasztottak. Tizennyolc esetben ellenőrizték a mérleg hitelességét, egynél járt le a hitelesség.

Az 55 ellenőrzött egység közül 50-ben kínáltak mérést igénylő italokat, két üzletben találtak hiányosságot az ellenőrök.

A kitelepüléseken rosszabb volt a helyzet: a veszprémi Utcazene fesztiválon 4-ből 3-szor, a Művészetek Völgyében 8-ból 4-szer találtak az ellenőrök szabálytalanságot - összegezte Kovács Zoltán.

Kiemelte: két személytaxi vállalkozást és nyolc vendéglátóhelyet terjesztettek fel a pozitív listára; az idén nyáron 20, tavaly március óta 62 Veszprém megyei vállalkozás került fel a listára.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés