Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszaállhat az emelt szintű közvilágítás Budapesten

MTI, 2012. szeptember 11. - kedd 16:41
Címkék: Budapest, közvilágítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Visszaállítanák a korábbi, emelt szintű szolgáltatást Budapest közvilágításában, mert a jelenlegi rendszer nem hozott kellő megtakarítást.


György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes a Budapesti Dísz- és Közvilágítási (BDK) Kft. közszolgáltatási szerződésének módosítására tett javaslatot, amelyről csütörtökön dönt a Fővárosi Közgyűlés. Indítványában ismertette, hogy idén július 1-jétől a BDK alapszinten végzi a köz- és díszvilágítási szolgáltatást. Ez a korábbi 4150 óra helyett 3990 óra üzemidőt jelent.

A közvilágítást jelenleg nem a megvilágítási szint alapján kapcsolják fel, hanem a közvilágítási naptár szerinti konkrét időpontokban. Ez azt jelenti, hogy 10 napos ciklusokra pontosan meghatározott időben kapcsolják be és ki a szolgáltatást.

Az éves szinten 150 óra eltérés átlagosan körülbelül 10-15 percet jelent egy-egy nap, de a gyorsabban sötétedő időszakokban ez szélsőséges esetben összességében napi 50-60 percet is jelenthet, amit fokozhat egy-egy viharos nap.

A rendszer rugalmatlansága miatt az is előfordulhat, hogy bizonyos napokon még világos van, amikor bekapcsol a közvilágítás.

A főpolgármester-helyettes szerint a fenti problémák közlekedés- és közbiztonsági veszélyek forrásai lehetnek, ráadásul az elmúlt időszak tapasztalatai szerint a megtakarítási lehetőségek nincsenek egyensúlyban a döntés társadalmi hasznosságával.

Az előterjesztésben az is szerepel, hogy az emelt szintű szolgáltatásra technikai okokból legkorábban szeptember 15-én tudnak visszatérni, a változás pénzügyi vonzata pedig 38 millió forint.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza