Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szélkerékstopot hirdet Észak-Hollandia

MTI, 2012. szeptember 07. - péntek 09:01
Címkék: szélerőmű
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Be akarja fagyasztani a szélturbinák számát a szélmalmok hazájaként számon tartott Hollandia legnépesebb, északi tartománya, mert túl csúfnak és zajosnak találja őket.


A szélmalmok legmodernebb utódaiból továbbiak felállításához a szárazföldön - az eddig jóváhagyott tervekben szereplőkön kívül - nem ad engedélyt Észak-Hollandia kormányzata. A tengeri telepítést ugyanakkor nem korlátozza, jóllehet a "vízi" szélturbinák megépítésének költsége kétszerese a szárazföldiekének.

"Harminc éve a szélturbinák 25 méter magasak voltak. Mostanra 120 méteresek, lapátjaik átmérője eléri a 75 métert is, így akár 180 méter magasra is felnyúlnak" - mondta Frans Nederstigt, a kormányzat szóvivője hozzátéve, hogy a turbinák csendszennyezők és még balesetveszélyesek is, mert a róluk visszatükröződő napfény autóvezetőket vakíthat el.

A Zöldek ugyanakkor ellenzik a lemondást a szélenergia hasznosításáról. "Észak-Hollandia harca a szélmalmok ellen küzdelem a jövő ellen" - mondta Liesbeth van Tongeren zöldpárti képviselő. Hollandiában mintegy 2 ezer szélturbina működik, több mint 2 gigawatt áramot termelnek. A megújuló energiaforrások ugyanakkor az ország energiaszükségletének még a 4 százalékát sem fedezik, holott a 2020-ra előirányzott cél 14 százalék.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza