Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szélkerékstopot hirdet Észak-Hollandia

MTI, 2012. szeptember 07. - péntek 09:01
Címkék: szélerőmű
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Be akarja fagyasztani a szélturbinák számát a szélmalmok hazájaként számon tartott Hollandia legnépesebb, északi tartománya, mert túl csúfnak és zajosnak találja őket.


A szélmalmok legmodernebb utódaiból továbbiak felállításához a szárazföldön - az eddig jóváhagyott tervekben szereplőkön kívül - nem ad engedélyt Észak-Hollandia kormányzata. A tengeri telepítést ugyanakkor nem korlátozza, jóllehet a "vízi" szélturbinák megépítésének költsége kétszerese a szárazföldiekének.

"Harminc éve a szélturbinák 25 méter magasak voltak. Mostanra 120 méteresek, lapátjaik átmérője eléri a 75 métert is, így akár 180 méter magasra is felnyúlnak" - mondta Frans Nederstigt, a kormányzat szóvivője hozzátéve, hogy a turbinák csendszennyezők és még balesetveszélyesek is, mert a róluk visszatükröződő napfény autóvezetőket vakíthat el.

A Zöldek ugyanakkor ellenzik a lemondást a szélenergia hasznosításáról. "Észak-Hollandia harca a szélmalmok ellen küzdelem a jövő ellen" - mondta Liesbeth van Tongeren zöldpárti képviselő. Hollandiában mintegy 2 ezer szélturbina működik, több mint 2 gigawatt áramot termelnek. A megújuló energiaforrások ugyanakkor az ország energiaszükségletének még a 4 százalékát sem fedezik, holott a 2020-ra előirányzott cél 14 százalék.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés