Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ötven euró feletti fizetés csak bankkártyával

MTI, 2012. szeptember 06. - csütörtök 16:51
Címkék: Olaszország, készpénzforgalom,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Olaszországban 2013 júliusától csak bankkártyával lehet majd vásárolni 50 euró felett - döntött a kormány a La Repubblica című napilap értesülése szerint.


A készpénzforgalom drasztikus korlátozásával a Monti-kormány célja a pénzmosás és az adóelkerülés visszaszorítása. Olaszországban az idén hoztak már hasonló intézkedést, július óta ezer eurónál nagyobb összeget csak bankkártyával, bankátutalással vagy csekkel lehet kifizetni. Korábban 2500 euró volt a határ.

AFP

Olaszországban csak a lakosság tíz százaléka használ bankkártyát, míg az európai átlag 30 százalék. A készpénzfizetés aránya Olaszországban 90 százalék, Németországban 78 százalék, Franciaországban pedig 59 százalék.

Az olasz központi bank adatai szerint az olasz hazai össztermék tíz százaléka, mintegy 160 milliárd euró, illegális tevékenységből származik.

"Az illegálisan szerzett pénz önmagában nem likvid, és csak illegális hálózatokban használható fel. Ezek az összegek csak a pénzmosás révén találnak utat a legális gazdaságba" - írja a Banca d'Italia jelentése.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

jocomano77, 2012. szeptember 07. - péntek 10:00

Nálunk is be vezethének valami hasonlott! Csak az a baj hogy kis hazánkban még bankártya elfagadásra alkamas ezköz, sincs minden üzeltben. Ez elsődlegesen a kisebb üzletekben jelmezők. A nagyobb áruház láncok mint pl. Tesco, Auchan, CBA, Spar / Interspar, Media Market, és a McDonald's, Burgerking és KFC gyors étermekben ahol tuti biztos, hogy elfogadják a bank kártyát mint fizető ezközként. De mint már elmlitettem is, a kisebb üzletekben, illyenek általában az egy személyes üzletek, ahol csak maguk a válalkozok vannak, vagy ilyenk példul a legtöbb trafik, és vagy mezei ujság árus ahol leg gyakrabban nincs lehetőség bank kártyával való fieztésre. De példul a lakhelyemhez leg közelebb eső zöldséges és Trafik üzletekben sincs bank kártya elfogadási lehetőség. Mert a tulajdonos nem hajnadó be ruházni, banki pos terminálokra, melyek a bank kártyát elfogadják. De még érdekesebb hogy ezek a bank kártya elfogadó ezközök üzemeltetéséhez általában vezetékes telefon vonalnak, vagy esetleg az ujabb pos terminálok esetén mobil telefonos előfizetésre van szükség. Telyesen mindegy vonalas vagy mobil előfizetői telefon vonal, de mindenkép szükség van egy telekomonikácios ezköz elő fizetésére is. Melyket a kisebb forgalmú üzletek nem tudnak ki kalkulálni, vagy is nem éri meg nekik. Ez egy ujabb akadálya nálunk a Bank kártyás elfogadás terjedésére. De tény az hogy azért nálunk is már egyre elterjetteb. De van azért egy érdekeség amit meg osztanék még veletek. - ..."A kereskedőket Magyarországon nem kötelezi jogszabály a bankkártyák elfogadására még akkor sem, ha az üzlet bejáratán vagy a pénztárban kiragasztott védjegy szerint elfogadják a kártyát. Kizárólag a forintbankjegy és -érme – mint törvényes fizetési eszköz – kötelező elfogadását írja elő törvény hazánkban.- A szövegezés kizárólag arra vonatkozik, hogy a kártyaelfogadás kötelezettsége nem törvényi, hanem szerződéses kötelezettség."- ... - Érdekes meg fogalmazás. De ezen tény is nagyon vissza veti a bank kártyás elfogadási lehetőség terjedését! Én ezen sorokat magyarországi elfogadásra értem. Tisztelettel.

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza