Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szélütéstől védi a férfiakat a csokoládé

MTI, 2012. augusztus 31. - péntek 09:01
Címkék: csokoládé, fogyasztás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több tízezer férfi bevonásával készült az a svéd tanulmány, amely szerint a rendszeresen csokoládét fogyasztóknál kisebb a szélütés kockázata.


A Neurology című szakfolyóiratban ismertetett vizsgálatban egy évtizeden át követték nyomon 37 ezer férfi egészségét. A tanulmány eredménye azt mutatta, hogy a rendszeres csokoládéevők 17 százalékkal kisebb eséllyel szenvedtek el szélütést, mint azok, akik egyáltalán nem ettek.

"A csokoládéfogyasztás előnyös hatása a szélütésre a csokoládé flavonoid tartalmával függhet össze" - véli Susanna Larsson kutatásvezető, a stockholmi Karolinska Intézet munkatársa. Larsson tavaly közzétett tanulmányában a nőknél jutott hasonló eredményre.A vizsgálatba bevont férfiak életkora 49 és 75 év között volt, a követés 10 éve alatt összesen 1995 résztvevő szenvedett el szélütést. Az eredmény szerint évente 100 ezer férfira vonatkoztatva 73 szélütés fordult elő a legtöbb csokoládét evő egynegyedben, míg 85 szélütés a legkevesebb csokoládét evő azonos hányadban.

Minden más, a szív- és érrendszer egészségét befolyásoló tényezőt is figyelembe véve a legtöbb csokoládét evő férfiak szélütéskockázata 17 százalékkal kisebb volt azokhoz képest, akik a legkevesebbet fogyasztották.

Más szakemberek ugyanakkor hangsúlyozták, hogy flavonoidokhoz egészségesebb ételekből is hozzá tud jutni testünk, például almából, brokkoliból, teából és olajos magvakból. A csokoládénak ezzel szemben számos negatív hatása is van, főként cukortartalma miatt hozzájárul az elhízáshoz és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza