Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szélütéstől védi a férfiakat a csokoládé

MTI, 2012. augusztus 31. - péntek 09:01
Címkék: csokoládé, fogyasztás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több tízezer férfi bevonásával készült az a svéd tanulmány, amely szerint a rendszeresen csokoládét fogyasztóknál kisebb a szélütés kockázata.


A Neurology című szakfolyóiratban ismertetett vizsgálatban egy évtizeden át követték nyomon 37 ezer férfi egészségét. A tanulmány eredménye azt mutatta, hogy a rendszeres csokoládéevők 17 százalékkal kisebb eséllyel szenvedtek el szélütést, mint azok, akik egyáltalán nem ettek.

"A csokoládéfogyasztás előnyös hatása a szélütésre a csokoládé flavonoid tartalmával függhet össze" - véli Susanna Larsson kutatásvezető, a stockholmi Karolinska Intézet munkatársa. Larsson tavaly közzétett tanulmányában a nőknél jutott hasonló eredményre.A vizsgálatba bevont férfiak életkora 49 és 75 év között volt, a követés 10 éve alatt összesen 1995 résztvevő szenvedett el szélütést. Az eredmény szerint évente 100 ezer férfira vonatkoztatva 73 szélütés fordult elő a legtöbb csokoládét evő egynegyedben, míg 85 szélütés a legkevesebb csokoládét evő azonos hányadban.

Minden más, a szív- és érrendszer egészségét befolyásoló tényezőt is figyelembe véve a legtöbb csokoládét evő férfiak szélütéskockázata 17 százalékkal kisebb volt azokhoz képest, akik a legkevesebbet fogyasztották.

Más szakemberek ugyanakkor hangsúlyozták, hogy flavonoidokhoz egészségesebb ételekből is hozzá tud jutni testünk, például almából, brokkoliból, teából és olajos magvakból. A csokoládénak ezzel szemben számos negatív hatása is van, főként cukortartalma miatt hozzájárul az elhízáshoz és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés