Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gáz és meleg víz nélkül marad Kaposvár

MTI, 2012. augusztus 28. - kedd 11:01
Címkék: Kaposvár, víz, gáz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két napig szünetel a gázellátás szerdától 29 somogyi településen a siófoki Földgázszállító (FGSZ) Zrt. éves karbantartási munkája miatt; Kaposváron emiatt melegvíz-szolgáltatás sem lesz.


A nagynyomású földgázszállító rendszer karbantartási munkálatait éves ütemterv alapján végzik, amelyről már januárban értesítették a területi illetékes E.ON Közép-dunántúli Gázszolgáltató Zrt.-t - mondta az MTI-nek kedden FGSZ Zrt. PR-szakértője.

Simonné Bencsik Márta tájékoztatása szerint a törvény szerint szabályozott 48 órás - fűtési szezonon kívüli - karbantartás szerdán reggel 6 órától péntek reggel 6 óráig tart. Ezt követően indítja el ismét a szolgáltatást az E.ON, amelyre legfeljebb nyolc óra áll rendelkezésére. Hozzátette: munkatársaik igyekeznek a legrövidebb idő alatt elvégezni a biztonságos gázellátást szolgáló éves karbantartást, így várhatóan az előírt maximum időtartamnál előbb végeznek.

Arra a felvetésre, hogy a több helyi hírportálon is megjelent hírre reagáló hozzászólók egy része nehezményezte az előzetes tájékoztatás hiányát, a PR-szakértő úgy fogalmazott: ez a szolgáltató feladata, ők a gázellátásért felelősek. A honlapján és hirdetésben egyébként az FGSZ Zrt. is közzétette a karbantartás időpontját - jegyezte meg Simonné Bencsik Márta.

A megyei napilap, a városi televízió és egy helyi hírportál körkérdésben igyekezett felmérni, milyen következményekkel jár a gázszünet a somogyi megyeszékhelyen.

E szerint Kaposváron nemcsak gáz, de 6800 lakásban meleg víz sem lesz. (Ez utóbbiról egyébként a helyi távhő-szolgáltató a sajtón keresztül már az elmúlt héten tájékoztatott.) Öt bölcsődét bezárnak, ez hozzávetőleg 200 kisgyermeket és családját érinti, a város óvodái azonban működnek, a gyerekeknek előreláthatóan hidegcsomagot szállítanak majd, csakúgy, mint a szociális étkezést igénylő 1600 embernek. A Liget Otthon csaknem 80 idős lakójának várhatóan üstben főznek meleg ételt, s a meleg vízről is hasonlóan gondoskodnak.

A helyi pékségek nagyobb mennyiségű csomagolt kenyeret sütnek előre, a pékek egy része szabadságra megy. A húsfeldolgozó üzemben a gázszünet idejére átszervezik a munkát, hogy enyhítsék a kiesést, a tejüzemben a kiszállítást nem, de a termelést felfüggesztik. Az éttermek közül lesz, amelyik bezár, mások elektromos árammal működő berendezéseket használnak, illetve előre elkészített, mikrohullámú sütőben felmelegített ételeket, kemencében sült pizzát szolgálnak fel.

A megyei kórházban nem okoz számottevő gondot a gázszünet: a betegek ápolásához szükséges meleg vizet - takarékos felhasználás mellett - tartalékból kívánják megoldani.

Több vállalkozó panaszolta, hogy őket nem értesítették a gázszünetről. Kiderült, az E.ON ezt csak a nagyfogyasztókkal közölte.

A helyi médiumok többféle stratégiát is ajánlanak a gáz- és melegvíz-szolgáltatás idejére, egyúttal azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy senki nem próbáljon meg PB-gázpalackot csatlakoztatni a gázvezetékhez, továbbá azt ajánlják, hogy még szerda reggel 6 óra előtt zárják el a főcsapot, vagy ennek hiányában a készülék előtti gázcsapot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza