Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gáz és meleg víz nélkül marad Kaposvár

MTI, 2012. augusztus 28. - kedd 11:01
Címkék: Kaposvár, víz, gáz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Két napig szünetel a gázellátás szerdától 29 somogyi településen a siófoki Földgázszállító (FGSZ) Zrt. éves karbantartási munkája miatt; Kaposváron emiatt melegvíz-szolgáltatás sem lesz.


A nagynyomású földgázszállító rendszer karbantartási munkálatait éves ütemterv alapján végzik, amelyről már januárban értesítették a területi illetékes E.ON Közép-dunántúli Gázszolgáltató Zrt.-t - mondta az MTI-nek kedden FGSZ Zrt. PR-szakértője.

Simonné Bencsik Márta tájékoztatása szerint a törvény szerint szabályozott 48 órás - fűtési szezonon kívüli - karbantartás szerdán reggel 6 órától péntek reggel 6 óráig tart. Ezt követően indítja el ismét a szolgáltatást az E.ON, amelyre legfeljebb nyolc óra áll rendelkezésére. Hozzátette: munkatársaik igyekeznek a legrövidebb idő alatt elvégezni a biztonságos gázellátást szolgáló éves karbantartást, így várhatóan az előírt maximum időtartamnál előbb végeznek.

Arra a felvetésre, hogy a több helyi hírportálon is megjelent hírre reagáló hozzászólók egy része nehezményezte az előzetes tájékoztatás hiányát, a PR-szakértő úgy fogalmazott: ez a szolgáltató feladata, ők a gázellátásért felelősek. A honlapján és hirdetésben egyébként az FGSZ Zrt. is közzétette a karbantartás időpontját - jegyezte meg Simonné Bencsik Márta.

A megyei napilap, a városi televízió és egy helyi hírportál körkérdésben igyekezett felmérni, milyen következményekkel jár a gázszünet a somogyi megyeszékhelyen.

E szerint Kaposváron nemcsak gáz, de 6800 lakásban meleg víz sem lesz. (Ez utóbbiról egyébként a helyi távhő-szolgáltató a sajtón keresztül már az elmúlt héten tájékoztatott.) Öt bölcsődét bezárnak, ez hozzávetőleg 200 kisgyermeket és családját érinti, a város óvodái azonban működnek, a gyerekeknek előreláthatóan hidegcsomagot szállítanak majd, csakúgy, mint a szociális étkezést igénylő 1600 embernek. A Liget Otthon csaknem 80 idős lakójának várhatóan üstben főznek meleg ételt, s a meleg vízről is hasonlóan gondoskodnak.

A helyi pékségek nagyobb mennyiségű csomagolt kenyeret sütnek előre, a pékek egy része szabadságra megy. A húsfeldolgozó üzemben a gázszünet idejére átszervezik a munkát, hogy enyhítsék a kiesést, a tejüzemben a kiszállítást nem, de a termelést felfüggesztik. Az éttermek közül lesz, amelyik bezár, mások elektromos árammal működő berendezéseket használnak, illetve előre elkészített, mikrohullámú sütőben felmelegített ételeket, kemencében sült pizzát szolgálnak fel.

A megyei kórházban nem okoz számottevő gondot a gázszünet: a betegek ápolásához szükséges meleg vizet - takarékos felhasználás mellett - tartalékból kívánják megoldani.

Több vállalkozó panaszolta, hogy őket nem értesítették a gázszünetről. Kiderült, az E.ON ezt csak a nagyfogyasztókkal közölte.

A helyi médiumok többféle stratégiát is ajánlanak a gáz- és melegvíz-szolgáltatás idejére, egyúttal azonban arra is felhívják a figyelmet, hogy senki nem próbáljon meg PB-gázpalackot csatlakoztatni a gázvezetékhez, továbbá azt ajánlják, hogy még szerda reggel 6 óra előtt zárják el a főcsapot, vagy ennek hiányában a készülék előtti gázcsapot.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza