Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ritkítják a vaddisznót Veszprém megyében

MTI, 2012. augusztus 27. - hétfő 10:31
Címkék: vaddisznó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az állományszabályozó vadászatnak köszönhetően jelentősen csökken a vaddisznók száma a megyében - tájékoztatta a Veszprém megyei kormányhivatal az MTI-t.


Elszaporodtak a vaddisznók a Balaton északi partján: előfordult, hogy a vaddisznó strandra tévedt be, a part mentén lakók pedig folyamatosan panaszkodnak arra, hogy a vaddisznó kárt tesz a szőlőkben és a kertekben.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága vadászati és halászati osztálya ezért erre a vadászati évre (március 1. - február 28. között) 9996 vaddisznó kilövését írta elő, amiből augusztus 1-ig közel 4000-et teljesítettek is - közölte Hárshegyi Márk, az osztály vezetője.

A megyében a becsült állomány mintegy 6 ezres, de a vaddisznó szaporaságára jellemző, hogy egy-egy ciklusban 100 százalékosan képes a reprodukcióra.

A 40 százalékos aránnyal az osztályvezető elégedett, mivel a vaddisznó kiemelt vadászati szezonja november és január között van, és ezen időszakban tartják a nagy terítékű társas vadászatokat, vaddisznóhajtásokat is.

A Balaton-partra az osztály 1326 vaddisznó kilövését írta elő, amiből 702-őt elejtettek. Balatonalmádi, Felsőörs, Révfülöp, Ábrahámhegy térségében - ahonnan a legtöbb panasz érkezett a vaddisznókár miatt - 476 vaddisznó kilövését irányozták elő, amiből 286 teljesült. Az osztály adatai szerint Révfülöp belterületén, egy hathektáros bekerített üdülőterületen, négy hét alatt, 23 vaddisznót fogtak be élve.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park számára Badacsony és Tihany térségében 40-40 vaddisznó volt az éves előírás, amit az igazgatóság már teljesített, nagyobb részét kilövéssel, a másik részét csapdákkal.

A vaddisznóállomány ritkítását indokolja az is, hogy tavaly a vadkárok miatt a vadászatra jogosultak kétszázmillió forintot fizettek ki - hívta fel a figyelmet Hárshegyi Márk.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés