Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Összefog a rendőrség és az Émász

MTI, 2012. augusztus 23. - csütörtök 13:01
Címkék: áram, tolvaj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kábel-, vezeték- és transzformátortolvajok, rongálók ellen fogott össze az áramszolgáltató Émász Nyrt. és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, az együttműködési megállapodást csütörtökön írták alá Miskolcon.


Hans-Günter Hogg, az Émász Nyrt. igazgatóságának tagja az aláírást megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: az áramszolgáltató társaságnak évente több száz millió forintos kárt okoznak a tolvajok, a rongálók, akik az okozott kár mellett az üzembiztonságot is veszélyeztetik.

Vereckei Csaba, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya arról szólt, hogy a bűnözők egyre agyafúrtabb módszereket vetnek be, hogy színesfémhez, transzformátor-alkatrészekhez, -olajhoz jussanak, vagy hogy lophassák az áramot. A rendőrség és az áramszolgáltató szoros együttműködése ezek megakadályozására fókuszál - tette hozzá.

Hans-Günter Hogg elmondta: az elmúlt évhez képest az idén - nemcsak Magyarországon, hanem Európa több más országában is - megszaporodtak a károkozások -, a leginkább a transzformátorokban lévő olajat lopják, illetve a trafókat teszik tönkre, azok részeit értékesítik a tolvajok, de jelentős kárt okoznak azok is, akik színesfémek, acélvezetékek, lemezek lopására szakosodtak, vagy az áramot lopják.

Az idei év első felében az Émász szolgáltatási területén 53 olyan bűncselekmény történt, amely a társaságnak jelentős kárt okozott.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés