Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pékárukat ellenőrzött a NÉBIH

MTI, 2012. augusztus 15. - szerda 12:41
Címkék: NÉBIH, kenyér
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pékáruk ellenőrzése alatt hiányosságokat talált, komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő tényezőt viszont nem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte szerdán a hivatal az MTI-vel.


A Nébih által koordinált kenyérellenőrzés során áprilisban a Fejér, a Győr-Moson-Sopron és a Veszprém megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságai pékségekben végeztek ellenőrzéseket. Az ellenőrök a kisebb pékségektől kezdve a nagyobb áruházláncok által üzemeltetett pékségeket és különböző élelmiszer-előállítókat is vizsgálat alá vontak. A célellenőrzésekhez júliusban a Pest Megyei Kormányhivatal szakemberei is csatlakoztak - tájékoztatott közleményében a Nébih.

Az ellenőrzés kiterjedt a kenyerek biztonsági, valamint minőségi tulajdonságaira. A vizsgálat során 19 különböző élelmiszer-előállító létesítményből 54 termék, hét kereskedelmi egységből pedig 20 termék, így összesen 74 minta vétele történt meg.

MTI

A mintákat több mint ötszáz laboratóriumi vizsgálat során elemezték. A termékekben a laboratórium nem mutatott ki komoly élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő tényezőt, de a jelölésnél 10 termék esetében hiányosságokat tártak fel a szakemberek.

A kenyerek érzékszervi vizsgálatát képzett bírálókból álló bizottság végezte. A rozs- és rozsos kenyerek szerepeltek a legjobban: a beérkezett minták kétharmadát a kiváló, vagy legalább a jó kategóriába sorolták, kifogásolható terméket pedig ebben a kategóriában egyáltalán nem találtak.

Az összes megvizsgált kenyér csaknem hatvan százaléka kiváló vagy jó minősítést kapott, ugyanakkor tíz százalék nem megfelelő érzékszervi tulajdonsággal rendelkező terméknek bizonyult.

A 74 termékből 20 esetében indítottak hatósági eljárást. Hat esetben a gyártó figyelmeztetést kap, a többi esetben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabnak ki, mert a termék nem felelt meg a minőségi előírásoknak. A bírságok várható összege az előzetes adatok alapján összesen 1,16 millió forint lesz.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kvithyll Frank, 2018. december 19.

Sürgős kölcsönt keres, hogy megoldja pénzügyi problémáját egy megfizethető 2% -os kamatlá...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés