Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pékárukat ellenőrzött a NÉBIH

MTI, 2012. augusztus 15. - szerda 12:41
Címkék: NÉBIH, kenyér
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pékáruk ellenőrzése alatt hiányosságokat talált, komoly élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő tényezőt viszont nem a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) - közölte szerdán a hivatal az MTI-vel.


A Nébih által koordinált kenyérellenőrzés során áprilisban a Fejér, a Győr-Moson-Sopron és a Veszprém megyei kormányhivatalok Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságai pékségekben végeztek ellenőrzéseket. Az ellenőrök a kisebb pékségektől kezdve a nagyobb áruházláncok által üzemeltetett pékségeket és különböző élelmiszer-előállítókat is vizsgálat alá vontak. A célellenőrzésekhez júliusban a Pest Megyei Kormányhivatal szakemberei is csatlakoztak - tájékoztatott közleményében a Nébih.

Az ellenőrzés kiterjedt a kenyerek biztonsági, valamint minőségi tulajdonságaira. A vizsgálat során 19 különböző élelmiszer-előállító létesítményből 54 termék, hét kereskedelmi egységből pedig 20 termék, így összesen 74 minta vétele történt meg.

MTI

A mintákat több mint ötszáz laboratóriumi vizsgálat során elemezték. A termékekben a laboratórium nem mutatott ki komoly élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő tényezőt, de a jelölésnél 10 termék esetében hiányosságokat tártak fel a szakemberek.

A kenyerek érzékszervi vizsgálatát képzett bírálókból álló bizottság végezte. A rozs- és rozsos kenyerek szerepeltek a legjobban: a beérkezett minták kétharmadát a kiváló, vagy legalább a jó kategóriába sorolták, kifogásolható terméket pedig ebben a kategóriában egyáltalán nem találtak.

Az összes megvizsgált kenyér csaknem hatvan százaléka kiváló vagy jó minősítést kapott, ugyanakkor tíz százalék nem megfelelő érzékszervi tulajdonsággal rendelkező terméknek bizonyult.

A 74 termékből 20 esetében indítottak hatósági eljárást. Hat esetben a gyártó figyelmeztetést kap, a többi esetben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szabnak ki, mert a termék nem felelt meg a minőségi előírásoknak. A bírságok várható összege az előzetes adatok alapján összesen 1,16 millió forint lesz.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés