Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Készül a repülőtéri gyorsvasút koncepciója

MTI, 2012. augusztus 13. - hétfő 10:41
Címkék: reptér, gyorsvasút
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Készülnek a tervek a repülőtéri gyorsvasút megvalósítására, ám a 40 milliárd forint összegű olcsóbb változat is veszélybe kerülhet a Malév leállása, illetve a kisebb utasforgalom miatt - írja a Magyar Hírlap hétfői száma.


Szeptemberben kívánja a kormány elé terjeszteni a MÁV a repülőtéri gyorsvasút megvalósíthatósági tanulmányát - tudta meg a Magyar Hírlap.

A koncepció két változatban készül: a MÁV által preferált - 40 milliárd forintos költséggel épülő - terv a meglevő vasúti pályát hasznosítaná, alapos átépítés után. A repülőtérről Kőbánya-Kispest megállóig, egy egy nyomvonalú pályán Budapest Nyugati vagy Keleti pályaudvarig 30 percenként közlekedhetnének a vonatok.

A másik változat szerint, amely 80 milliárd forintba kerülne, a Keleti pályaudvarról a jelenlegi vasutaktól elválasztott, külön kétvágányú pályán új vágányok épülnének Kőbánya-Kispest, az 1-eserminál és a 2-es terminál megállókkal, ami 15-20 perces követési időt tenne lehetővé, 20 perces menetidő mellett.

A lap írása szerint ha a kormány dönt, akkor 2015-ben a 2-es terminálig vonat közlekedhet, a finanszírozáshoz szükséges hitelt a kínai kormány által felajánlott 1 milliárd dolláros hitelkeretből lehetne megoldani. Ezért már a megvalósíthatósági tanulmány készítésében részt vesznek a Kínai Vasútépítő Vállalat szakemberei.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés