Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Áfacsapdában az e-könyvek

MTI, 2012. augusztus 13. - hétfő 09:01
Címkék: könyv, e-könyv, áfa
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Egyesült Államokban már ebben a negyedévben az elektronikus kiadványok vehetik át a könyvpiac legnagyobb forgalmú szegmensének címét, Európában és Magyarországon azonban még éveket kell várni az áttörésre, mivel az e-könyvek szolgáltatásnak minősülnek, így áfa-kulcsuk nem kedvezményes, mint a papíralapú könyveké - írta hétfői számában a Világgazdaság.


Európában és így Magyarországon korántsem tör előre a digitális könyvpiac. A földrész országainak többségében a szegmens tavaly piaci részesedése 1 százalék alatt volt, s bár az eladások dinamikusan nőnek, az amerikaihoz hasonló felfutásra még éveket kell várni.

Ágazati szakértők szerint az uniós országok lemaradásának elsődleges oka az, hogy a közösségi adópolitika ahelyett, hogy támogatná a digitális kiadványok terjedését, versenyhátrányba hozza.

Az EU felfogása szerint ugyanis - ahogy erre Zentai Péter László a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója felhívta a Világgazdaság figyelmét - az e-könyvek értékesítése szolgáltatásnak számít, ezért a hagyományos kötetekkel ellentétben nem kerülhet a kedvezményes áfakörbe.

Magyarországon az e-könyv áfája 27 százalék, ami azt is jelenti, hogy egy e-könyv majdnem 21 százalékkal drágább az azonos nettó árú, de 5 százalékos áfakörbe tartozó hagyományos könyvnél.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza