Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénteken ritkábban jár a 3-as metró

MTI, 2012. augusztus 03. - péntek 09:01
Címkék: BKV, BKK, metró,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pénteken ritkábban járnak a 3-as metró szerelvényei a délelőtti és délutáni csúcsidőben, az előírt 3 perc 20 másodperces követési idő helyett 4 percenként, mert az újpesti végállomási kitérő egyik váltója csütörtökön meghibásodott - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.


A pályahiba miatt a Kőbánya-Kispest és Újpest-Városközpont között közlekedő szerelvények az előírtnál lassabban tudnak csak visszafordulni, mivel óránkénti 5 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be.

A BKV szakemberei csütörtök éjszaka megkezdik és várhatóan szombatra virradóra, az éjszakai üzemszünetben tudják majd befejezni a váltó javítását.

A szakemberek csütörtök éjszaka az üzemszünetben kicserélik az M2-es vonal Pillangó utcai váltójának a hasonló középdarabját, majd a kiszerelt darabot leköszörülés és méretre igazítás után péntek éjjel beépítik az újpesti végállomás váltójába. A teljes munka csütörtök éjjel nem végezhető el, ezért pénteken rendkívüli menetrend szerint közlekedik a metró az M3-as vonalon.

Csütörtökön többperces torlódások is voltak a vonalon, ezek csökkentése és az egyenletes követés érdekében a szerelvényeket a reggeli és a délutáni csúcsidőben az előírt 3 perc 20 másodperces követési idő helyett 4 percenként indítja a BKV, a csúcsidőn kívüli 5 perces követési idő nem változik. A végállomási torlódások elkerülése és a szerelvények egyenletes indítása érdekében az újpesti végállomáson külön, a metrók gyors visszafordulását segítő személyzet dolgozik.

Ha a BKK késést tapasztal a vonal forgalmában, két tartalékvonat áll majd készenlétben az egyenletes közlekedés biztosításához. Pénteken előfordulhat, hogy ha Újpesten mégis torlódás alakul ki, egy-egy szerelvény visszafordul majd az Árpád hídnál Kőbánya-Kispest felé, és ekkor a következő szerelvénnyel lehet az újpesti végállomásig utazni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Dobbs, 2018. május 23.

Vannak pénzügyi nehézségei? HA IGEN! Vegye fel a kapcsolatot a Dobbs Finance and Mortgages Limit...

Telefonok a szervizben

Mehmet Hakan, 2018. május 22.

Kadri Zoltan vagyok, kölcsönöket kínálunk magánszemélyeknek és cégeknek, akik sürgős köl...

Emeltdíjas telefonszám álláshirdetésekben

Trust Fund, 2018. május 22.

Voltál már keresni, hogy hová kölcsönt kapj 3% -os diszkontrátával? nem tudott hitelt szerezn...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés