Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénteken ritkábban jár a 3-as metró

MTI, 2012. augusztus 03. - péntek 09:01
Címkék: BKV, BKK, metró,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pénteken ritkábban járnak a 3-as metró szerelvényei a délelőtti és délutáni csúcsidőben, az előírt 3 perc 20 másodperces követési idő helyett 4 percenként, mert az újpesti végállomási kitérő egyik váltója csütörtökön meghibásodott - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.


A pályahiba miatt a Kőbánya-Kispest és Újpest-Városközpont között közlekedő szerelvények az előírtnál lassabban tudnak csak visszafordulni, mivel óránkénti 5 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be.

A BKV szakemberei csütörtök éjszaka megkezdik és várhatóan szombatra virradóra, az éjszakai üzemszünetben tudják majd befejezni a váltó javítását.

A szakemberek csütörtök éjszaka az üzemszünetben kicserélik az M2-es vonal Pillangó utcai váltójának a hasonló középdarabját, majd a kiszerelt darabot leköszörülés és méretre igazítás után péntek éjjel beépítik az újpesti végállomás váltójába. A teljes munka csütörtök éjjel nem végezhető el, ezért pénteken rendkívüli menetrend szerint közlekedik a metró az M3-as vonalon.

Csütörtökön többperces torlódások is voltak a vonalon, ezek csökkentése és az egyenletes követés érdekében a szerelvényeket a reggeli és a délutáni csúcsidőben az előírt 3 perc 20 másodperces követési idő helyett 4 percenként indítja a BKV, a csúcsidőn kívüli 5 perces követési idő nem változik. A végállomási torlódások elkerülése és a szerelvények egyenletes indítása érdekében az újpesti végállomáson külön, a metrók gyors visszafordulását segítő személyzet dolgozik.

Ha a BKK késést tapasztal a vonal forgalmában, két tartalékvonat áll majd készenlétben az egyenletes közlekedés biztosításához. Pénteken előfordulhat, hogy ha Újpesten mégis torlódás alakul ki, egy-egy szerelvény visszafordul majd az Árpád hídnál Kőbánya-Kispest felé, és ekkor a következő szerelvénnyel lehet az újpesti végállomásig utazni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2020. január 24.

Szüksége van kölcsönre? személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzáloghitel? Mezőgazdasági...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza