Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Dinnyefesztivált rendeznek Sellyén

MTI, 2012. augusztus 03. - péntek 11:11
Címkék: dinnye, fesztivál
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A város napjával együtt tartják a XV. Ormánsági Dinnyefesztivált pénteken és szombaton Sellyén.


Nagy Attila (MSZP) polgármester az MTI-nek elmondta: a város napjával együtt tartott idei rendezvény fontos apropója, hogy Sellye 15 éve nyerte el a városi rangot. Ebből az alkalomból pénteken a rendezvényt megnyitó ünnepi képviselő-testületi ülésen Sellyéért kitüntetéseket és díszokleveleket adnak át. Nagy Attila hozzátette: ekkor avatják fel a százmillió forintos ráfordítással, részben európai uniós forrásból teljesen felújított Ormánság Közösségi Házat is.

A programok szombaton bográcsos főzőversennyel, agrárfórummal, játszóházzal, koncertekkel, folklórral és kabaréval folytatódnak, az estét játszóház és tűzijáték zárja.

A Kiss Géza Múzeumban szombaton délután nyílik meg az Üdvözlet Sellyéről című kiállítás. A tárlat az 1800-as évek végétől egészen Sellye 1997-es várossá avatásáig mutat be fotókat és tárgyakat a település életéből.

Az ormánsági, fólia alatt érlelt dinnye három-négy hete kapható Baranyában, a gazdálkodók jó termésnek örülhetnek: a tavalyi 400-zal szemben idén akár 700 mázsa is termett egy hektáron. Az ára is jónak mondható, akár 150 forintot is adnak egy kiló dinnyéért. A szabad földön termesztők legfeljebb átlagos termésre számíthatnak az elmúlt időszak száraz hősége miatt, a gyümölcsök fele akkorára nőnek ilyenkor, mint ideális időjárás esetén.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

chris, 2019. április 25.

Ha szükség van egy sürg?s kölcsön hogy megoldja a pénzügyi igényeinek, kínálunk hitelek a ...

Telefonok a szervizben

Ratman, 2019. április 24.

finance.micro1@gmail.com <-
Az egyik (ha nem a) legrosszabb scammer. Szűkszavú, nincs humor...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés