Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Dinnyefesztivált rendeznek Sellyén

MTI, 2012. augusztus 03. - péntek 11:11
Címkék: dinnye, fesztivál
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A város napjával együtt tartják a XV. Ormánsági Dinnyefesztivált pénteken és szombaton Sellyén.


Nagy Attila (MSZP) polgármester az MTI-nek elmondta: a város napjával együtt tartott idei rendezvény fontos apropója, hogy Sellye 15 éve nyerte el a városi rangot. Ebből az alkalomból pénteken a rendezvényt megnyitó ünnepi képviselő-testületi ülésen Sellyéért kitüntetéseket és díszokleveleket adnak át. Nagy Attila hozzátette: ekkor avatják fel a százmillió forintos ráfordítással, részben európai uniós forrásból teljesen felújított Ormánság Közösségi Házat is.

A programok szombaton bográcsos főzőversennyel, agrárfórummal, játszóházzal, koncertekkel, folklórral és kabaréval folytatódnak, az estét játszóház és tűzijáték zárja.

A Kiss Géza Múzeumban szombaton délután nyílik meg az Üdvözlet Sellyéről című kiállítás. A tárlat az 1800-as évek végétől egészen Sellye 1997-es várossá avatásáig mutat be fotókat és tárgyakat a település életéből.

Az ormánsági, fólia alatt érlelt dinnye három-négy hete kapható Baranyában, a gazdálkodók jó termésnek örülhetnek: a tavalyi 400-zal szemben idén akár 700 mázsa is termett egy hektáron. Az ára is jónak mondható, akár 150 forintot is adnak egy kiló dinnyéért. A szabad földön termesztők legfeljebb átlagos termésre számíthatnak az elmúlt időszak száraz hősége miatt, a gyümölcsök fele akkorára nőnek ilyenkor, mint ideális időjárás esetén.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza