Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Történelmi mélyponton az olasz családok fogyasztása

MTI, 2012. augusztus 02. - csütörtök 15:41
Címkék: olasz, fogyasztás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az olasz családok olyan mértékben fogják vissza kiadásaikat az idén, amire a második világháború óta eltelt időszakban nem volt példa - derül ki a vezető kiskereskedelmi szakmai szervezet elemzéséből.


"Az egy főre jutó kiadás jobban fog csökkenni 2012-ben, mint bármikor a második világháború óta" - mondta a Confcommercio elnöke csütörtökön a szervezet legfrissebb előrejelzésének bemutatásakor.

Az olasz központi statisztikai hivatal adatai szerint az idei első öt hónapban a kiskereskedelmi forgalom a különböző hatások kiszűrése nélkül 1,7 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, ami az inflációt is figyelembe véve lényegesen nagyobb visszaesést jelent.

A Confcommercio arra számít, hogy az idei év egészében 2,8 százalékkal, jövőre 0,8 százalékkal csökkenhet a kiskereskedelmi forgalom, ez akár 20 ezer bolt bezárását is eredményezheti.

A szervezet becslése szerint a bruttó hazai össztermék 2,2 százalékkal fog csökkenni az idén, és 0,3 százalékkal jövőre, ami nagyjából összhangban van a többi független gazdaságkutató intézet előrejelzésével.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

Valeria Marco, 2019. szeptember 10.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés