Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Inkább a férfiak élik túl a hajóbaleseteket

MTI, 2012. július 31. - kedd 09:01
Címkék: hajó, balesetet, túlélés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A férfiaknak több esélyük van a hajószerencsétlenségek túlélésére a nőknél és a gyerekeknél svéd kutatók tanulmánya szerint.


Ez azt jelenti, hogy a "nők és a gyerekek először" mottó csak a kivételt jelenti - vélekedtek a svéd Uppsalai Egyetem szakemberei, akik 1852 és 2011 között történt 18 hajókatasztrófát tanulmányozva vontak mérleget a nők, a gyerekek és a férfiak túlélési esélyeiről.

Eredményeikből kiderült: a férfiak csaknem kétszer akkora eséllyel élték túl a szerencsétlenségeket, mint a nők. A gyerekek esélyei még a nőkénél is rosszabbak voltak.

Csak a Titanic 1912-es balesetében, illetve a Birkenhead 1852-es szerencsétlenségében jegyeztek fel több női és gyerek túlélőt, mint férfit. A Titanic süllyedését a nők és a gyerekek 70, míg a férfiak mindössze 20 százaléka élte túl. Ez elsősorban a kapitány arról szóló parancsának volt köszönhető, hogy a mentésben előtérbe helyezték a nőket és a gyerekeket - fejtette ki Mikael Elindera és Oscar Erixson kutató.

Általában véve a legénység tagjai megpróbálták saját életüket menteni, ez alól a 2012 év elején elsüllyedt Costa Concordia óceánjáró olasz kapitány sem volt kivétel. Ő már jóval azelőtt elhagyta a fedélzetet, hogy a mintegy 4200 utast biztonságba helyezték. A balesetben 32 ember meghalt.

A tanulmányból kiderült, hogy a legénység és a személyzet túlélési esélye magasabb az utasokénál. A kapitányok közül azonban kilencen a hajóval együtt hullámsírba kerültek a vizsgált katasztrófák között.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

Török Norbert, 2018. július 16.

Tisztelt cím!
Kocsmát üzemeltetek jelenleg.Ezzel egy légtérben lehet-e kiegészítő jel...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Török Norbert, 2018. július 16.

Tisztelt cím!
Kocsmát üzemeltetek jelenleg.Ezzel egy légtérben lehet-e kiegészítő jel...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés