Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Inkább a férfiak élik túl a hajóbaleseteket

MTI, 2012. július 31. - kedd 09:01
Címkék: hajó, balesetet, túlélés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A férfiaknak több esélyük van a hajószerencsétlenségek túlélésére a nőknél és a gyerekeknél svéd kutatók tanulmánya szerint.


Ez azt jelenti, hogy a "nők és a gyerekek először" mottó csak a kivételt jelenti - vélekedtek a svéd Uppsalai Egyetem szakemberei, akik 1852 és 2011 között történt 18 hajókatasztrófát tanulmányozva vontak mérleget a nők, a gyerekek és a férfiak túlélési esélyeiről.

Eredményeikből kiderült: a férfiak csaknem kétszer akkora eséllyel élték túl a szerencsétlenségeket, mint a nők. A gyerekek esélyei még a nőkénél is rosszabbak voltak.

Csak a Titanic 1912-es balesetében, illetve a Birkenhead 1852-es szerencsétlenségében jegyeztek fel több női és gyerek túlélőt, mint férfit. A Titanic süllyedését a nők és a gyerekek 70, míg a férfiak mindössze 20 százaléka élte túl. Ez elsősorban a kapitány arról szóló parancsának volt köszönhető, hogy a mentésben előtérbe helyezték a nőket és a gyerekeket - fejtette ki Mikael Elindera és Oscar Erixson kutató.

Általában véve a legénység tagjai megpróbálták saját életüket menteni, ez alól a 2012 év elején elsüllyedt Costa Concordia óceánjáró olasz kapitány sem volt kivétel. Ő már jóval azelőtt elhagyta a fedélzetet, hogy a mintegy 4200 utast biztonságba helyezték. A balesetben 32 ember meghalt.

A tanulmányból kiderült, hogy a legénység és a személyzet túlélési esélye magasabb az utasokénál. A kapitányok közül azonban kilencen a hajóval együtt hullámsírba kerültek a vizsgált katasztrófák között.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza