Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bengáli villamoson nosztalgiázhatnak a szegediek

MTI, 2012. július 31. - kedd 12:01
Címkék: Szeged, villamos
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Vasárnaptól nosztalgiajáratként közlekedik egy eredeti festésű FVV típusú villamos Szegeden a 3-as és 3F-es vonalon - tájékoztatta Török Mónika, a Szegedi Közlekedési Kft. marketing- és PR-főmunkatársa az MTI-t.


A Bengáli becenevű járműtípus jellegzetes hangjával és külső-belső formavilágával évtizedeken keresztül hozzátartozott Szeged városképéhez. A jármű vasárnaponként és ünnepnapokon közlekedik majd őszig.

A legendássá vált villamostípusból 181 darab készült előbb a budapesti Füzesi Főműhelyben, majd később Debrecenben, a MÁV járműjavítójában és a helyi közlekedési társaságnál - olvasható Németh Zoltán Ádámnak a típusról írt, a www.villamosok.hu honlapon közzétett tanulmányában.

-

A változattól függően három-, öt-, hat- vagy tízajtós, 21-22 méter hosszú, 23-24 tonna tömegű csuklós villamosok Budapest mellett Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is közlekedtek. A nagy befogadóképességű, de lassú és nehézkesen gyorsuló villamosok rendkívüli módon igénybe vették, koptatták a síneket.

Az 1961 októberétől utasokat szállító Bengálikat - Debrecen kivételével - már kivonták a forgalomból. Szegeden az utolsó FVV-t 2011. augusztus 20-án búcsúztatták el, amikor átadták a 4-es vonal felújított szakaszát.

A nosztalgiajárat utasait az eredeti - sárga-piros - színtervű FVV 1200 típusú, 813 pályaszámú villamos szállítja majd. A két vezetőállásos, tízajtós villamost 1977-ben gyártották Debrecenben, a csongrádi megyeszékhelyen pedig 1977. november 17-én állították forgalomba.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza