Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vízminőség javító beruházás Apajon

MTI, 2012. július 24. - kedd 10:01
Címkék: víz, minőség, Apaj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint 200 millió forintból csaknem tíz kilométeres új vízvezeték építése kezdődött meg Apajon, a beruházás lehetővé teszi a jelenleg használt, arzénnel szennyezett ivóvízkút kiváltását - közölte a Pest megyei település polgármestere az MTI-vel.


Novák Pál elmondta: a Kunszentmiklós és Apaj között húzódó vízellátó távvezeték megépítése az Új Széchenyi Terv keretében, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázati támogatásával valósul meg. A beruházás előkészítése öt éven át tartott, a kivitelezés a napokban, hivatalosan az "alapcső" ünnepélyes átadásával kezdődött, és a tervek szerint 2013 február végére fejeződik be.

A 213 millió forint értékű fejlesztést 90 százalékban uniós támogatásból finanszírozza az 1252 lelket számláló község, míg a 10 százalékos önerőt a Belügyminisztérium önerő alap pályázatára benyújtott támogatási igényből reméli biztosítani az önkormányzat.

A polgármester hozzátette: a hiányzó forrás megérkezéséig a BácsVíz Zrt. üzemeltetői kölcsönként az önkormányzat rendelkezésére bocsájtotta a munkálatokhoz szükséges pénzt.

A kivitelezés során egy 8763 méter hosszú, napi mintegy 178 köbméter kapacitású ivóvíz távvezetéket fektetnek le a szakemberek Kunszentmiklós és Apaj között, ezzel hosszútávon biztosítva a helyiek károsanyag-mentes ivóvízhez jutását. Erre azért van szükség, mert a település meglévő ivóvíz kútjának arzéntartalma a jelenleg hatályos egészségügyi határértékeket meghaladó mértékű - ismertette a polgármester.

Hozzátette, hogy az egészséges ivóvizet a Gudmon-foki vízbázisról nyerik majd és a beruházás azt is lehetővé teszi, hogy a későbbiekben akár a környékbeli tanyák is csatlakozzanak a megépült vezetékhez.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Harki8ns Szilvia, 2018. február 24.

Sajnos a CCC cipőboltban vásárolt valamennyi - összesen három pár- cipő kevesebb mint négy h...

Fogyasztóvédelem és cipővásárlás

Patricia Martins, 2018. február 23.

A nevem Patricia Martins, egyedülálló anyám, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagyo...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Pataki Krisztián, 2018. február 18.

http://www.kriszvisz.honlapom.com...

Kezdő költözők, profi költöztetők

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés