Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vízminőség javító beruházás Apajon

MTI, 2012. július 24. - kedd 10:01
Címkék: víz, minőség, Apaj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint 200 millió forintból csaknem tíz kilométeres új vízvezeték építése kezdődött meg Apajon, a beruházás lehetővé teszi a jelenleg használt, arzénnel szennyezett ivóvízkút kiváltását - közölte a Pest megyei település polgármestere az MTI-vel.


Novák Pál elmondta: a Kunszentmiklós és Apaj között húzódó vízellátó távvezeték megépítése az Új Széchenyi Terv keretében, a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) pályázati támogatásával valósul meg. A beruházás előkészítése öt éven át tartott, a kivitelezés a napokban, hivatalosan az "alapcső" ünnepélyes átadásával kezdődött, és a tervek szerint 2013 február végére fejeződik be.

A 213 millió forint értékű fejlesztést 90 százalékban uniós támogatásból finanszírozza az 1252 lelket számláló község, míg a 10 százalékos önerőt a Belügyminisztérium önerő alap pályázatára benyújtott támogatási igényből reméli biztosítani az önkormányzat.

A polgármester hozzátette: a hiányzó forrás megérkezéséig a BácsVíz Zrt. üzemeltetői kölcsönként az önkormányzat rendelkezésére bocsájtotta a munkálatokhoz szükséges pénzt.

A kivitelezés során egy 8763 méter hosszú, napi mintegy 178 köbméter kapacitású ivóvíz távvezetéket fektetnek le a szakemberek Kunszentmiklós és Apaj között, ezzel hosszútávon biztosítva a helyiek károsanyag-mentes ivóvízhez jutását. Erre azért van szükség, mert a település meglévő ivóvíz kútjának arzéntartalma a jelenleg hatályos egészségügyi határértékeket meghaladó mértékű - ismertette a polgármester.

Hozzátette, hogy az egészséges ivóvizet a Gudmon-foki vízbázisról nyerik majd és a beruházás azt is lehetővé teszi, hogy a későbbiekben akár a környékbeli tanyák is csatlakozzanak a megépült vezetékhez.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza