Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ismét mérgez a csecsemőtápszer Kínában

MTI, 2012. július 24. - kedd 11:01
Címkék: tápszer, csecsemő, Kína
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Rákkeltő anyagot találtak több mint 30 tonna kínai csecsemőtápszerben. A gyártást felfüggesztették, a termékek visszahívása és a nyomozás megkezdődött, az érintett gyártó bocsánatot kért - jelentette a kínai média hétfőn.


Az országos minőségfelügyeleti- és ellenőrzési főhivatal ellenőrei vasárnap Kuangtung (Guangdong) tartományban szúrópróbát végeztek, és az ellenőrzés összesen öt tejtermékben mutatott ki jelentős arányban aflatoxin nevű gombamérget.

Az Ava Diary nevű vállalat Hunan tartományi központjában nyomozást rendeltek el és intézkedtek a szennyezett termékek visszahívásáról. Az eddigi adatok szerint 31,5 tonna - múlt év decembere és az idei év júliusa között gyártott - áruban találták meg az aflatoxint. A mérgező tápszereket Hunan és Kuangtung boltjaiban értékesítették.

Az előzetes vizsgálatok szerint a szennyeződés eredete az állatok takarmánya lehetett, ugyanis olyan gombaméregről van szó, amely főként a gabonaféléket és a mogyorót támadja meg. Az állatkísérletek során nagy mennyiségben rákkeltő anyagként mutatták ki.

2008-ban szennyezett tápszer miatt legalább hat gyerek halt meg, és közel 300 ezer betegedett meg Kínában. A melaminbotrány miatt több mint húsz embert ítéltek súlyos börtönbüntetésre, a később megszűnt Sanlu cég főigazgatója életfogytig tartó börtönbüntetést kapott. Két embert kivégeztek 2009 novemberében.

2010 februárjában több mint 170 tonna olyan szennyezett tejpor tűnt fel, amelyet a 2008-as leleplezés után meg kellett volna semmisíteni. A tejport egy cég újracsomagoltatta és az ország különböző részein értékesítette. A "nyomravezető" egy tejes cukorka volt.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza