Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Követeléskezelő csöngethet veszprémi családoknál

MTI, 2012. július 23. - hétfő 15:21
Címkék: Veszoprém, követeléskezelés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Követeléskezelő céget bízott meg a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató (VKSZ) Zrt. a kintlévőségei behajtásával; az ügyfeleknek az utolsó felszólítás átvétele után öt napjuk van a 30 napon túli adósságuk rendezésére - közölte az önkormányzat tulajdonában lévő cég vezérigazgatója hétfőn az MTI-vel.


Göttlinger László elmondta: nagy mértékben növekedtek a VKSZ kintlévőségei, ezek összege mára már meghaladta a 400 millió forintot. A kintlévőségek nagy része az elmaradt távhő-szolgáltatási díjakból adódott össze, de sokan tartoznak hulladékszállítási díjjal is.

Hozzátette, azok az ügyfelek számíthatnak a követeléskezelő cég munkatársainak megjelenésére, akik tartósan, a Zrt. többszöri felszólításának ellenére nem rendezik elmaradásukat. Minden esetben a 30 napon túli, lejárt tartozások kerülnek át a cég kezelésébe; az utolsó felszólítást a követeléskezelő társaság viszi ki személyes átvételre. Ezt követően öt nap áll az adós rendelkezésére, hogy felkeresse a cég valamely ügyfélszolgálatát, ahol lehetőség van a tartozás rendezésére, de akinek ez gondot okoz, hat havi részletfizetést is kérhet - közölte Göttlinger László.

Hangsúlyozta: ha a hátralékos ügyfelek nem rendezik öt napon belül tartozásukat, nemcsak a tőketartozást, a kamatot és az eljárási költséget kell megfizetniük, hanem a követeléskezelő társaság felmerülő költségeit is.

A vezérigazgató közlése szerint a VKSZ Zrt. partnere a családsegítő központ adósságkezelő kezdeményezésének, így a jelentős közüzemi tartozást felhalmozó ügyfelek közül azok, akik vállalják, hogy részt vesznek a kétéves programban, melynek keretében a családsegítő szolgálat munkatársa segít rendbe tenni a családi költségvetést, akár hosszabb idejű - maximum egyéves - részletfizetésre

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés