Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Veszélyes anyagokat is jelez a poggyászröntgen

MTI, 2012. július 20. - péntek 11:01
Címkék: utazás, Debrecen, repülőtér
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kategóriájában jelenleg beszerezhető legkorszerűbb poggyászröntgent állították üzembe a debreceni repülőtéren; a berendezés automatikus robbanóanyag- és kábítószer-észlelő funkcióval van ellátva - közölte az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője.


Meleghegyi Tamás József elmondta: bár a korábban használt eszközök is megfeleltek a legmagasabb szintű biztonsági előírásoknak, az új berendezéssel gyorsabbá és biztonságosabbá válik a feladott poggyászok átvizsgálása, hiszen a gép a tartalmuk legapróbb részleteit is nagy pontossággal jeleníti meg.

A német gyártmányú eszköz a repülőterek számára kötelezően előírt biztonsági szintnél is precízebben érzékeli a különféle anyagokat. A szakember a berendezés fontos tulajdonságaként emelte ki, hogy automatikus robbanóanyag- és kábítószer- észlelő funkcióval van ellátva.

"A gyanúsnak ítélt vagy a röntgensugarakat nagyobb részben elnyelő veszélyes anyagokat és tárgyakat automatikusan jelzi: külön színnel keretezi be a robbanóanyagot, a kábítószert és a nagyobb elnyelőképességű más tárgyakat" - ismertette Meleghegyi Tamás József.

A mintegy 20 millió forintból beszerzett röntgen üzembe állítása szorosan kapcsolódik a repülőtéren elindult, menetrend szerinti légi közlekedéshez kötődő fejlesztésekhez - fűzte hozzá a repülőtér igazgatója.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

Török Norbert, 2018. július 16.

Tisztelt cím!
Kocsmát üzemeltetek jelenleg.Ezzel egy légtérben lehet-e kiegészítő jel...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Török Norbert, 2018. július 16.

Tisztelt cím!
Kocsmát üzemeltetek jelenleg.Ezzel egy légtérben lehet-e kiegészítő jel...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés