Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Veszélyes anyagokat is jelez a poggyászröntgen

MTI, 2012. július 20. - péntek 11:01
Címkék: utazás, Debrecen, repülőtér
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A kategóriájában jelenleg beszerezhető legkorszerűbb poggyászröntgent állították üzembe a debreceni repülőtéren; a berendezés automatikus robbanóanyag- és kábítószer-észlelő funkcióval van ellátva - közölte az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője.


Meleghegyi Tamás József elmondta: bár a korábban használt eszközök is megfeleltek a legmagasabb szintű biztonsági előírásoknak, az új berendezéssel gyorsabbá és biztonságosabbá válik a feladott poggyászok átvizsgálása, hiszen a gép a tartalmuk legapróbb részleteit is nagy pontossággal jeleníti meg.

A német gyártmányú eszköz a repülőterek számára kötelezően előírt biztonsági szintnél is precízebben érzékeli a különféle anyagokat. A szakember a berendezés fontos tulajdonságaként emelte ki, hogy automatikus robbanóanyag- és kábítószer- észlelő funkcióval van ellátva.

"A gyanúsnak ítélt vagy a röntgensugarakat nagyobb részben elnyelő veszélyes anyagokat és tárgyakat automatikusan jelzi: külön színnel keretezi be a robbanóanyagot, a kábítószert és a nagyobb elnyelőképességű más tárgyakat" - ismertette Meleghegyi Tamás József.

A mintegy 20 millió forintból beszerzett röntgen üzembe állítása szorosan kapcsolódik a repülőtéren elindult, menetrend szerinti légi közlekedéshez kötődő fejlesztésekhez - fűzte hozzá a repülőtér igazgatója.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza