Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!



Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rágógumi-eltávolító berendezés Zalaegerszegen

MTI, 2012. július 20. - péntek 10:31
Címkék: rágogum, eltávolítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy speciális vegyszer segítségével környezetbarát módon oldja fel a járófelületekre tapadt rágógumit az a holland gép, amelyet a város tulajdonában álló egyik társaság állított üzembe Zalaegerszegen.


A Kossuth utcában pénteken tartott sajtóbemutatón Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester azt mondta: a zalai megyeszékhelyen az utóbbi években megújult burkolatokon sötét foltokként megjelentek az eldobott rágógumik gyarapodó nyomai. A már korábban elindult Ökováros program keretében ezért határoztak arról, hogy a világban körülnézve keresnek megoldást a járófelületeket borító foltok hatékony eltávolítására.

mti

A város tulajdonában lévő Kontakt Humán Szolgáltató Nonprofit Kft. a program keretéből 1,5 millió forintért vásárolta meg Hollandiában azt a berendezést, amellyel a város területén mostantól folyamatosan dolgoznak. A géppel az utóbbi két-három hétben próbaüzemet végeztek, a Deák teret már megtisztították vele.

Aladi Gusztáv, a társaság ügyvezetője közölte: a beszerzési ár tartalmazza a szükséges vegyszereket, amelyek a környezetet nem terhelő módon azonnal feloldják a rágógumi-maradékokat. Az áramfejlesztővel hajtott berendezés gőzzé alakítja a tisztítószert és a hozzá adagolt vizet, feloldja és elpárologtatja a lerakódásokat, majd a kifehéredett foltokat a járdafelület gőzborotvás áttisztításával tünteti el.

A berendezéshez használt tisztítószerből egy literrel nagyjából 120 rágógumifoltot lehet feloldani, a gép kezeléséhez két ember szükséges. A tisztításhoz használt vizet tartályban szállítják az adott helyszínre - részletezte az ügyvezető.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza