Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kigyulladt a házi olajlepárló

2012. július 19. - csütörtök 09:01
Címkék:
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a rendőrség és a tűzoltóság értesítése alapján megjelentek egy magyar állampolgárságú férfi tulajdonában lévő helvéciai ingatlanon, ahol egy házilag készített olajlepárló készülék kigyulladt. A tüzet a tűzoltóság munkatársai eloltották, személyi sérülés nem történt.


NAVA pénzügyőrök az ingatlan átvizsgálása során, egy gazdasági melléképületben találtak egy házilag összeállított 2000 literes lepárló berendezést (tartály, átvezető cső, hűtő tartály, végtermék tároló), melyben kb 800 liter és 8 db kisebb fém hordóban kb. 1.200 liter ismeretlen eredetű ásványolajtermék volt.

A tulajdonos az eljárás során elmondta, hogy a berendezést illegálisan saját részére készítette azzal a céllal, hogy a korábban összegyűjtött "fáradtolajat", valamint egyéb ásványolajat lepárolja. Az így kinyert olajat fűtésre és a gépjárműve működtetésére kívánta felhasználni. A lepárlási kísérlet azonban balul sült el, mivel a földbe ágyazott végtermékgyűjtő tartályban lévő termék kigyulladt.

A pénzügyőrök a termékből további vizsgálat céljából mintát vettek és értesítették a pénzügyi nyomozókat, akik a terméket lefejtették, a berendezést lefoglalták, elbontották és elszállították. Az ingatlan tulajdonosával szemben jövedéki igazgatási eljárás mellett jövedékkel visszaélés elősegítése bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás indult. A várhatóan kiszabásra kerülő jövedéki bírság összege megközelítőleg 1 millió forint.

Forrás: NAV

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kvithyll Frank, 2018. december 19.

Sürgős kölcsönt keres, hogy megoldja pénzügyi problémáját egy megfizethető 2% -os kamatlá...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés