Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kampány a tudatos energiafogyasztásért

MTI, 2012. július 17. - kedd 12:21
Címkék: energia, fogyasztás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó! névvel indított kampányt a hat nagy gáz és villamosenergia szolgáltató az energiahatékonyság növelése érdekében, a Magyar Energia Hivatal szakmai támogatása mellett. Az összefogás eddig példa nélküli: Magyarországon először készítenek közös kampányt a piacon egymás versenytársaiként fellépő szolgáltatók. A kampány célja a fogyasztói magatartás megváltoztatása. A kampány arca Erős Antónia, az RTL Klub Híradójának műsorvezetője.


A fogyasztói magatartás megváltoztatása áll a középpontjában annak a július 16-tól októberig tartó tudatos energiafogyasztásra felhívó kampánynak, amelyet a hat nagy szolgáltató közösen indított. A szolgáltatók a kampány során hatékony energiafelhasználási tippeket adnak a fogyasztóknak. Céljuk a racionális fogyasztási szokások kialakítása.

"A földgázért és villamos energiáért fizetendő díjak megállapításáért alapvetően a Magyar Energia Hivatal felel, arról azonban nem szabad megfeledkeznünk, hogy a fenti díjakon kívül a számla végösszegét legnagyobb mértékben mégiscsak az elfogyasztott mennyiség befolyásolja, ez utóbbiért pedig a fogyasztó a felelős. Azzal, ha valaki okosan - ahogy mi nevezzük - hatékonyan fogyasztja az energiát, jelentősen mérsékelni tudja a kiadásait." - mondta Horváth Péter a Magyar Energia Hivatal elnöke a kampány indulását bejelentő sajtótájékoztatón.

http://www.tudatosenergiafogyaszto.hu/

Az energiahatékonyság javítása minden tagállam, így Magyarország számára is fontos a saját nemzeti célkitűzéseinek teljesítéséhez, illetve hozzájárul a külső energiafüggőség és importszámla csökkentéséhez, belföldi munkahelyek teremtéséhez és a gazdasági növekedéshez.

Az Európai Unió energiahatékonysági direktívájának céljai között szerepel, hogy az az energiaszolgáltatók segítsék ügyfeleiket további energia-megtakarítás elérésében. Korábban már történt előrelépés a lakosság érdekeit szolgáló fogyasztásmérés és innovatív számlázás területén is.

A tudatos energiafogyasztásra felhívó kampány előzetesen hozzájárul az irányelvi rendelkezések teljesítéséhez.

A jövőbeni biztonságos és fenntartható energiagazdálkodás, az európai uniós irányelv alapján készült Nemzeti Energiastratégia megvalósításához - egyéb tényezők mellett - az iparág és a fogyasztók közös fellépésére van szükség. Példa nélküli, hogy a piacon egymás versenytársaiként működő földgáz- és villamosenergia szolgáltatók összefogtak, hogy tevékenyen vállaljanak részt a fogyasztói szemlélet megváltoztatásában és a tudatos felhasználói magatartás kialakításában. A Magyar Energia Hivatal mint felelős szabályozó hatóság a Nemzeti Energiastratégia céljaival összhangban célul tűzte ki az energiahatékonyság előmozdítását, így egyértelműen a kampány szakmai támogatójaként lép fel.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Tomasekné Vida Anna, 2012. szeptember 05. - szerda 14:46

Nagyon jónak tartom az energiafogyasztás csökkentésére indított kampányt, de még egy igazi használható ötletet nem olvastam egyik szolgáltató honlapján sem, ez csak újabb mézesmadzag, hogy elidőzzünk a neten, facebookon, és a költségek nemhogy csökkennek, hanem szép lassan nőnek. De ha valaki talált v. tud valamit, örömmel veszem. Üdv. Anna

Pasker Iván sr., 2012. augusztus 19. - vasárnap 10:54

A http://www.tudatosenergiafogyaszto.hu/ oldal tanácsai között olvastam a következő mondatot: "Az éppen nem használt készülékeit - például televízió, házimozi, hi-fi berendezés - áramtalanítsa! A stand by üzemmódban lévő készülékek - amikből egyre több van az otthonokban - összesített fogyasztása is jelentős tétel!" Ezek buta, félrevezető tanácsok. Próbálják csak meg! Az egésszel addig semmi baj sincs, amíg nem akarunk felvenni valamit, tehát azt csinálni a készülékkel, ami a feladata. Akkor ugyanis a korábban beprogramozott műsorok nem lesznek felvéve, új műsort sem tudunk felvenni, csak ha újra beállítjuk az alapadatokat (dátum, idő, progra, stb. Ráadásul próbálja meg valaki egy régi videófelvevő kihúzott kábele közben nézni a TV-t! Csak rossz, kásás képet fog látni, ugyanis az antenna a videóhoz csatlakozik, pontosan azért, hogy kikapcsolt TV mellett is lehessen felvenni. Egy nem éppen zseni átlagfelhasználónak ennek megértése már lehet, hogy komoly kihívás. A kábeles digitális TV adások médiaboxait pedig nem is szabad kihúzni, ugyanis így az esetenkénti éjszakai szoftverfrissítéseket nem lehet fogadni, ami lehet, hogy a szolgáltatás vételének ellehetetlenüléséhez vezet. A fentekhez hasonlóan a lakáson belüli vezeték nélküli telefonok, hálózati órás, műsorprogramozott rádiók, internet modemek, VoIP telefonok hálózati vezetékének kihúzása is az eredeti rendeltetésszerű használatot megszünteti. Jó, ha a családban van legalább egy személy, aki nem fog nagy rössel nekifutni a csatlakozók kihúzásának.

Harmat Zoltán, 2012. július 21. - szombat 23:53

Ezek ott "fönt" a pofátlanság magasiskolája!!!!!! Velünk 1 szar dugaljzattal is spóroltatnak itt a kerületben ahol lakunk meg minden nap egész nap megy a közvilágítás. És milyen érdekes, hogy minden nap más részeken. Ja ! és már több éve................

Matus László, 2012. július 17. - kedd 16:43

Nagyon szép és nemes a cél,De: Spórolni megint csak az tud akinek van pénze.Annak telik energia hatékonyabb készülékekre,napelemekre,szolár és földfűtésre. Az meg tudja venni a led izzót. Persze a nagy energia sorolás égisze alatt jól el lehet adni a a hagyományos izzó tízszeresét-hússzorosát kitevő árú energiatakarékos izzót, vagy bele lehet turkálni mások életébe az okos mérőkkel,ami szerintem legfőképp a szolgáltatónak lesz jó,mert nem kell leolvasószemélyzet és a szolgáltató a kénye kedve szerint a távolból ki tudja kapcsolni a szolgáltatást.

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza