Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Internetes csalót fogtak Zalában

MTI, 2012. július 16. - hétfő 15:44
Címkék: internet, csalás, aukció
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Csalás miatt vádat emelt a Zalaegerszegi Városi Ügyészség egy nagylaki férfi ellen, aki több mint hetven vevőnek nem szállította le az egyik internetes árverési portálon nekik eladott számítógépeket és fényképezőgépeket.


Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-nek hétfőn elmondta: a 34 éves M. Ferenc 2010 októbere óta munkanélküliként internetes kereskedéssel próbált pénzhez jutni. Az egyik aukciós portálon hordozható számítógépeket és digitális fényképezőgépeket hirdetett meg a kiskereskedelmi árnál mintegy 20 százalékkal alacsonyabb áron, két-három hetes szállítási határidővel.

A vevői által bankszámlákra átutalt pénzt a vádlott felvette, majd annak egy részéből szegedi és makói üzletekben megvásárolta az aukción elkelt termékeket, amelyeket postán küldött el a vevőinek. A 20 százalékos negatív árrés miatt, és mert a pénz egy részét a saját céljaira fordította, a férfi egy idő után már nem tudta leszállítani a megrendelt termékek mindegyikét.

A férfi 2011. január végétől már egyáltalán nem tudta teljesíteni a megrendeléseket, mégis folyamatosan jelentette meg a hirdetéseit, és a vevőitől a pénzt is felvette. A vádlott az áru nélkül maradt vásárlók előtt különböző kifogásokkal védekezett, végül azt ígérte, hogy visszafizeti a pénzt, de ezt nem tette meg.

Három hónappal később az aukciós portál üzemeltetője letiltotta a férfi felhasználónevét, aki ezek után élettársa belépési adatait felhasználva folytatta a csalásokat. Miután az ország több pontján is feljelentések érkeztek ellene, 2011 májusában a szegedi rendőrkapitányságon önfeljelentést tett.

A vádirat szerint a nagylaki férfi alig három hónap alatt összesen 71 sértettől együttesen több mint 5,5 millió forintot vett át, mindössze két ember volt, aki egyéb jogi úton végrehajtást kérve visszakapta az átutalt összegeket. A vádlott jellemzően 70-80 ezer forintot kért az árukért, de volt olyan, akitől több mint 300 ezret vett át, vevői az ország minden részéből voltak.

A férfi ellen a Zalaegerszegi Városi Ügyészség 71 rendbeli csalás, valamint számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény miatt emelt vádat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza