Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Igazodnak a biztosítók az öregedő gépjárműparkhoz

MTI, 2012. július 16. - hétfő 11:11
Címkék: biztosító, casco
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A KSH adatai szerint a magyar gépjárműállomány életkora megközelítette a 12 évet, a Generalinál biztosított kocsik életkora ugyan "csupán" 10 év, de a folyamatosan növekvő átlagéletkor megköveteli, hogy a biztosító az idősebb autókra is kínáljon casco biztosítást - közölte a Generali Biztosító az MTI-vel.


Sok nyugat-európai országban minden kárra kiterjednek az autóbiztosítások, vagyis a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) és a casco biztosítást egy díjként fizetik.

Magyarországon a 4,2 milliós járműállományból 860 ezernek volt casco biztosítása az idei első negyedév végén. A Generalinál a casco biztosítások felét 6-10 év közötti autókra kötötték. A 3-5 éves autók aránya 36 százalék.

A kárkifizetéseknél a 4-7 éves kocsik vezetnek 57 százalékkal, míg a 8-12 évesekre jut a kifizetés 13 százaléka.

A casco elterjedését az is rontja, hogy a biztosítások számának növekedését mindig a finanszírozott újautó-eladások adták. A finanszírozók ugyanis előírják a casco biztosítást a finanszírozás, azaz az autó lízingelése futamidejének a végéig.

A Generali évekkel ezelőtt az elsők között lépett ezen a téren, látva, hogy a lízing lejártakor az ügyfelek rendre felmondják a casco biztosításaikat. A szakmában használt casconak nevezik a nem új autókra kínált, olcsóbb biztosítási termékeket.

A hazai piacon változatosak az ilyen biztosítások. Az MTI információi szerint van, amelyik a kockázatokat szűkíti, például csak a lopáskárra fizet, de van olyan is, amelyik csak az utángyártott alkatrészt finanszírozza, és limitálja a szerviz rezsi óradíját, vagyis az alacsonyabb díj mögött a szolgáltatás is kisebb.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza