Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Rómában eszik a legtöbb fagylaltot

MTI, 2012. július 12. - csütörtök 14:21
Címkék: Róma, fagylalt, fogyasztás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Fejenként évi tizenkilenc kilogrammal Rómában fogyasztják a legtöbb kézműves fagylaltot Olaszország városai között, kedvenc íznek pedig a hagyományosak számítanak.


Valószínűleg a Rómába látogató turisták tömege is segít abban, hogy az úgynevezett kézműves fagylalt fogyasztása az Örök Városban a legmagasabb Olaszországban.

Rómában fejenként évi hat-hét kilogrammal több kézműves fagylaltot esznek, mint a többi olasz városban - közölte az itáliai fagylaltfogyasztásról készült felmérését a Kézművesek Olasz Szövetsége (CNA).

Ami a preferenciákat illeti, a hagyományos ízekből fogy a legtöbb: az első helyen a csokoládé áll (27 százalék), a mogyoró (20 százalék), a citrom (13 százalék) és az eper (12 százalék) előtt. Ezeket a vanília (10 százalék), a csokoládéreszelékes sztracsatella (9 százalék) és a pisztácia (8 százalék) követi.

Júliusban nyílik meg az olasz fagylaltkészítés történetét bemutató első múzeum a híres olasz fagyimárka, a Carpigiani fellegváraként ismert Aurola Emiliában, Bologna mellett - közölte az olasz sajtóval a cégalapítók nevét viselő Poerio és Bruno Carpigiani Alapítvány.

A múzeumi dokumentumokból kiderül, hogy az olasz fagylaltot elsőként egy bellunói cukrász exportálta Bécsbe, az utcai tölcsért pedig Italo Marchionni hozta divatba 1903-ban.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés