Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lebuktak a gázórás csalók

MTI, 2012. július 11. - szerda 14:31
Címkék: gázóra, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Öt embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy - főleg Hajdú-Bihar megyében - gázórák manipulálásával okozott kárt a szolgáltató cégnek; a rendőrség az egyéves nyomozás után több fogyasztó ellen is eljárást indított.


Cseh Zsolt, a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának alosztályvezetője szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón elmondta: a csoport három tagja korábban gázipari szakemberként dolgozott, ketten pedig a "megrendeléseket" szerezték nekik jobbára Hajdú-Biharban, de Szabolcsban és Borsodban is követtek el visszaéléseket.

A csoport ellen bűnszövetségben elkövetett bélyeghamisítás gyanúja miatt nyomoznak - mondta az alosztályvezető -, hiszen a gázórák hitelesítő bélyegét kellett feltörni az óra visszaforgatásához.

ingatlan.net

A 40 és 67 év közötti férfiak mindegyike beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhetnek - tette hozzá Cseh Zsolt.

Az őrnagy a nyomozás érdekeire hivatkozva nem válaszolt az MTI-nek arra a kérdésére, hogy magánszemélyek vagy cégek követtek-e el több visszaélést, és arról sem adott tájékoztatást, összesen hány fogyasztó óráját manipulálták. A kárértékre vonatkozó kérdésre annyit reagált: az adatgyűjtés még folyamatban van.

Kállai László, a szolgáltató Tigáz-DSO Kft. ellenőrzési vezetője elmondta: cégük tett feljelentést tavaly nyáron a rendőrségen, jelenleg 10-20 ügy van folyamatban, amelyek ehhez a csoporthoz köthetők.

Az MTI érdeklődésére a szakember jelezte: tavaly mintegy 70 millió köbméter gázt loptak el gázóra-manipulálással, 9 milliárd forintos kárt okozva a cégnek.

A hét megyére kiterjedő szolgáltatási területükön 1,25 millió fogyasztójuk van, közülük 55 ezren lehetnek, akik visszaélést követnek el. A hét megyében becsléseik szerint 80-100 ember "foglalkozik" a gázórák manipulálásával - ismertette Kállai László.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés