Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kudarcba fulladhat a devizahitelek forintosítása

MTI, 2012. július 11. - szerda 09:11
Címkék: deviza, hitel, forint
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A késve fizető devizaadósok számára kidolgozott forintosítás a szakértők szerint csak keveseknek jelenthet megoldást, hiába engedik el ugyanis a bankok a tartozás egy részét, ha a törlesztőrészletek nem csökkennek - írja a szerdai Magyar Nemzet.


Azok az adósok, akiknek 2011. szeptember 30-án legalább 78 ezer forintos, 90 napon túli késedelmük volt, május közepéig jelezhették, hogy élni szeretnének a lehetőséggel. A pénzintézetek szerint azonban a jogosultaknak csupán elenyésző része csatlakozott a programhoz, pedig a jelentkezők tartozásának negyedét elengedik a bankok - ismerteti a lap.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint az adósok távolmaradásának több oka is van. Az egyik az, hogy sokan még most is valami új, kedvezőbb lehetőségre várnak. Lénárd Mariann, a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete főtitkára szerint a legfőbb gondot az jelenti, hogy az adósok jelentős részének nincs jövedelme, így a forintra váltás után sem tudna törleszteni. Ráadásul a havi részletek a forintosítás után sem csökkennek, hiszen a magyar fizetőeszközben folyósított kölcsönök kamata magasabb, mint az átváltott devizahiteleké.

AFP

Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke szerint a legfőbb probléma az, hogy ezekre az adósságokra már rengeteg késedelmi kamat rakódott, így a tartozások még azután is hatalmasak, hogy a bank lemond követelésének negyedéről. A szakember a lapnak megjegyezte: ahhoz, hogy a törlesztőrészleteken is látni lehessen a csökkenést, az adósság felét kellene elengedniük a pénzintézeteknek, amire egyébként szerinte nem egy példát találni. Ha az adós ingatlanja nehezen értékesíthető, a bankok akár nagyobb kompromisszumra is készek - állítja.

Az azenpenzem.hu pénzügyi oldal információi szerint egyáltalán nem mindegy, hogy az adós melyik bank ügyfele, mivel a pénzintézetek által a kiváltáshoz felajánlott forinthitelek kamatai között óriási eltérések lehetnek. A portál szerint a legkedvezőbb hitelt a Budapest Bank kínálja - megegyezik a hathavi BUBOR-ral, ami kedden 7,28 százalék volt -, a többi bank jellemzően 12-14 százalékon kínálja hiteleit, de ennél magasabb is akad - ismerteti a lap.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza