Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Vasúti balesetek: visszasírjuk a sorompót

MTI, 2012. július 09. - hétfő 09:01
Címkék: vasút, baleset, sorompó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A MÁV szerint a gyorshajtás és a telefonálás a leggyakoribb okai annak, amikor autó és vonat ütközik. A lap által megkérdezett szakértő szerint hozzájárulhatna a balesetek csökkenéséhez, ha átláthatóbbak lennének a vasúti átjárók, s a lámpajelzések minden napszakban jól láthatóak lennének - írja a Népszava.


Pausz Ferenc közlekedésbiztonsági szakértő a lap hétfői számában elmondta: a közúti vasútbalesetek éves szinten százas nagyságrendű száma nem számít kirívónak. A szakértő szerint mindettől függetlenül felül kell vizsgálni, hogy valóban elég biztonságosak-e a vasúti biztonsági berendezések és az átjárók. Az országban mintegy 3-5 ezer vasúti átjáró van, közülük sokat vagy csupán stoptábla, vagy fénysorompó jelez. A legjobb megoldás az lenne, ha minden átjáróban lenne teljes vagy legalább félsorompó, ám ennek megvalósítása elég drága. De ügyelni kell arra is, hogy az átkelők kellően beláthatók legyenek, a lámpajelzések pedig minden napszakban jól láthatók, még akkor is, ha erősen rájuk süt a nap.

motorrevu.hu

Magyarországon a járművezetők átlagosan 27 kilométerenként haladnak át vasúti átjárón, s évente 40 súlyos baleset történik, közülük 20 halállal végződik. E balesetek csaknem 100 százalékát a gépkocsivezetők figyelmetlensége, agresszivitása okozza a MÁV Zrt. véleménye szerint. A vasúttársaság a legtöbb tragédiát az autósok figyelmetlenségének számlájára írja, gyorshajtással, vezetés közbeni telefonálással magyarázza a balesetek okait, mondván, ezek elterelik a vezető figyelmét a vasúti átjáró tilos jelzéséről - írja a lap.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) - némi ingadozással - évente száz körülire becsüli a vasúti balesetekben elhunytak számát, de 2007 óta rendre nagyobb ez a szám, ahelyett, hogy csökkenne. Ugyanakkor a megsérült ember kevesebb. A "legfeketébb" esztendő 1990 volt, akkor 570-en sérültek meg, 160-an pedig meg is haltak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Bishop Berry Smith, 2018. december 13.

A nevem Mary Adam, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, így annyi adósságot hagyot...

Telefonok a szervizben

Luis Roland, 2018. december 12.

Az én nevem Luis Roland, van egy kedves feleségem és 3 gyerekem. egy héttel ezelőtt kétségbee...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Debaets Balsiger, 2018. december 11.

Sürgős hitelt szeretne? Üzleti vagy igazán hitelet szeretne
autóhitel
jelzálog h...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés