Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elaprózta házhitele végének törlesztését

MTI, 2012. július 09. - hétfő 14:21
Címkék: hitel, törlesztés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elaprózta házhitele utolsó részletének kifizetését egy amerikai férfi: több mint 62 ezer egycentes érmével állított be a bankba.


A Milford Federal pénzintézetben megbecsülik a kicsit is, és akkor is, ha nagyon sok van belőle: zokszó nélkül elfogadták a tengernyi, 50 darabonként precízen berollnizott aprópénzt. A férfi - Thomas Daigle - még 1977-ben vette a házat Milfordban, azóta is ott laknak. Házasságuk szintén töretlen - két gyereket neveltek fel -, idén áprilisban ünnepelték egybekelésük 35. évfordulóját, amely napra egybeesett - véletlenül - a jelzáloghitel utolsó részletének befizetési határidejével.

Daigle egyébként pusztán azért csapott fel pennyvadásznak - az utcán is állandóan vizslatta szemeivel a járdát, hátha lel egy elgurult érmécskét -, hogy emlékezetessé tegye az utolsó részlet kiegyenlítését.

"Egyszerűen meg akartam csinálni és nagyon meg akartam érni. Sokszor fohászkodtam azért, nehogy előbb haljak meg!" - idézte a férfit a Milford Daily News című brit lap.

Daigle felesége egyébként alig tudott valamit férje filléreskedéséről, a férfi a ház szuterénjében alakította ki pennyraktárát. A nej mindig nevetett, amikor férje az utcán felszedett egy elkódorgott centet és azt mondta: "ez a hiteltörlesztésre megy."

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés