Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Súlyos pénzbüntetés telefonbetyárkodásért

MTI, 2012. július 03. - kedd 14:31
Címkék: telefon, bírság,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jogerősen pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki mintegy féltucatnyi alkalommal tévesztette meg szándékosan a tűzoltókat; a vádlottnak a vaklármák miatti vonulások költségeit is meg kell térítenie - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden az MTI-vel.


S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint a Jászberényi Városi Bíróság a megyében eddig példátlan döntést hozott azzal, hogy pénzbüntetést, 70 ezer forintos bírságot szabott ki a tűzoltókat összesen öt alkalommal szándékosan félrevezető férfira.

A büntetett előéletű vádlott az eljárás során beismerte tettét. A pénzbüntetés mellett a "telefonbetyárra" a helyszínre siető tűzoltó járművek vonulási költségeit is ráterheli a katasztrófavédelem - tette hozzá a szóvivő, jelezve, hogy ez az összeg - számításaik szerint - megközelíti a 190 ezer forintot.

S. Tóth Anikó szólt arról is, hogy a megyében működő tűzoltóságokra 2012 első negyedévében összesen tizenhárom szándékosan megtévesztő riasztás érkezett, amelyek mindegyikét szabálysértési feljelentés követte.

A segélyhívások valódiságát az ügyeletes nem mérlegelheti, ő minden esetben riasztja a tűzoltókat, akik ennek megfelelően csak a kiérkezés után, a helyszínen győződhetnek meg arról, mekkora a baj, valós volt-e a vészjelzés - mondta a szóvivő, megjegyezve, hogy az ügyeletet tárcsázók telefonszámát kijelzi a készülék, illetve hangfelvétel is rögzíti a bejelentést.

Szükség esetén e bizonyítékok alapján nyomoz a rendőrség. A szándékosan félrevezető bejelentővel szemben kiszabott bírság összegét az is befolyásolja, milyen mértékű felesleges költséget, illetve kárt okozott a tettes - mondta a szóvivő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza