Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Súlyos pénzbüntetés telefonbetyárkodásért

MTI, 2012. július 03. - kedd 14:31
Címkék: telefon, bírság,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jogerősen pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki mintegy féltucatnyi alkalommal tévesztette meg szándékosan a tűzoltókat; a vádlottnak a vaklármák miatti vonulások költségeit is meg kell térítenie - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi szóvivő kedden az MTI-vel.


S. Tóth Anikó tájékoztatása szerint a Jászberényi Városi Bíróság a megyében eddig példátlan döntést hozott azzal, hogy pénzbüntetést, 70 ezer forintos bírságot szabott ki a tűzoltókat összesen öt alkalommal szándékosan félrevezető férfira.

A büntetett előéletű vádlott az eljárás során beismerte tettét. A pénzbüntetés mellett a "telefonbetyárra" a helyszínre siető tűzoltó járművek vonulási költségeit is ráterheli a katasztrófavédelem - tette hozzá a szóvivő, jelezve, hogy ez az összeg - számításaik szerint - megközelíti a 190 ezer forintot.

S. Tóth Anikó szólt arról is, hogy a megyében működő tűzoltóságokra 2012 első negyedévében összesen tizenhárom szándékosan megtévesztő riasztás érkezett, amelyek mindegyikét szabálysértési feljelentés követte.

A segélyhívások valódiságát az ügyeletes nem mérlegelheti, ő minden esetben riasztja a tűzoltókat, akik ennek megfelelően csak a kiérkezés után, a helyszínen győződhetnek meg arról, mekkora a baj, valós volt-e a vészjelzés - mondta a szóvivő, megjegyezve, hogy az ügyeletet tárcsázók telefonszámát kijelzi a készülék, illetve hangfelvétel is rögzíti a bejelentést.

Szükség esetén e bizonyítékok alapján nyomoz a rendőrség. A szándékosan félrevezető bejelentővel szemben kiszabott bírság összegét az is befolyásolja, milyen mértékű felesleges költséget, illetve kárt okozott a tettes - mondta a szóvivő.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza