Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb tejtermék-botrány Kínában

MTI, 2012. június 29. - péntek 14:31
Címkék: tej, Kína
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb tejbotrány dagad Kínában, ezúttal lúgos víz keveredett egy kínai gyártó termékébe - jelentette a sanghaji minőségellenőrzési hivatal.


Az ügyben az egyik legkedveltebb hazai márka, az Ubest friss tej érintett, amelyet a sanghaji székhelyű Bright Dairy & Food Co. (Guangming Ruye) állít elő. A cég több száz karton visszavonására kényszerült, miután kiderült, hogy egy technikai hiba miatt a gyártás során lúgos víz került a tejbe.

A minőségellenőrzési hivatal azt követően kezdett vizsgálatba, hogy blogokon sárgás színű, szokatlan illatú tejről jelentek meg panaszok. A blogolók arra figyelmeztették barátaikat, ismerőseiket, hogy ne vásároljanak a termékből.

Az érintett cég egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, a minőségellenőrzési hivatal jelenleg is vizsgálja a körülményeket. A botrány csak egy az elmúlt évek iparági botrányainak sorában. Pár héttel ezelőtt a belső-mongóliai Jili (Yili) Ipari Csoport bébiételeiről derült ki, hogy azok higanyt tartalmaznak, így a terméket országszerte levetették a boltok polcairól.

Tavaly év végén az eladásai alapján legnagyobbnak számító Megniu tejipari cég került feketelistára, miután termékeiben - egy szúrópróbaszerű ellenőrzés során - nagy mennyiségű gombamérget találtak. A tejipari ágazatba vetett bizalom a 2008-as melaminbotrány során alapjaiban rendült meg, akkor 22 gyártó cég szabályszegése hat kisgyermek halálát és további 300 ezer megbetegedését okozta.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza