Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újabb tejtermék-botrány Kínában

MTI, 2012. június 29. - péntek 14:31
Címkék: tej, Kína
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Újabb tejbotrány dagad Kínában, ezúttal lúgos víz keveredett egy kínai gyártó termékébe - jelentette a sanghaji minőségellenőrzési hivatal.


Az ügyben az egyik legkedveltebb hazai márka, az Ubest friss tej érintett, amelyet a sanghaji székhelyű Bright Dairy & Food Co. (Guangming Ruye) állít elő. A cég több száz karton visszavonására kényszerült, miután kiderült, hogy egy technikai hiba miatt a gyártás során lúgos víz került a tejbe.

A minőségellenőrzési hivatal azt követően kezdett vizsgálatba, hogy blogokon sárgás színű, szokatlan illatú tejről jelentek meg panaszok. A blogolók arra figyelmeztették barátaikat, ismerőseiket, hogy ne vásároljanak a termékből.

Az érintett cég egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, a minőségellenőrzési hivatal jelenleg is vizsgálja a körülményeket. A botrány csak egy az elmúlt évek iparági botrányainak sorában. Pár héttel ezelőtt a belső-mongóliai Jili (Yili) Ipari Csoport bébiételeiről derült ki, hogy azok higanyt tartalmaznak, így a terméket országszerte levetették a boltok polcairól.

Tavaly év végén az eladásai alapján legnagyobbnak számító Megniu tejipari cég került feketelistára, miután termékeiben - egy szúrópróbaszerű ellenőrzés során - nagy mennyiségű gombamérget találtak. A tejipari ágazatba vetett bizalom a 2008-as melaminbotrány során alapjaiban rendült meg, akkor 22 gyártó cég szabályszegése hat kisgyermek halálát és további 300 ezer megbetegedését okozta.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés