Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Casco nélkül mennek külföldre a magyar autósok

MTI, 2012. június 29. - péntek 12:01
Címkék: biztosítás, casco, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tavaly csaknem négyezer magyar autós szenvedett kárt külföldön, a magyar autósok 80 százaléka azonban nem rendelkezik a külföldi kockázatok fedezetét is jelentő casco biztosítással - hívja fel a figyelmet a Genertel Biztosító az MTI-hez eljuttatott közleményében.


A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint a 4,2 milliós járműállományból 860 ezerre kötöttek az üzemeltetők casco biztosítást az első negyedévben. Miután ez a biztosítás téríti a saját járműben keletkezett károkat, különösen külföldön okoz problémát, ha az autós nem kap segítséget.

A segítséget kétfajta biztosítással lehet megvásárolni - emlékeztet a Genertel a közleményben. Az egyik, az utasbiztosításhoz - napi száz forint körül - köthető kiegészítő assistance biztosítás. Ez baleset vagy nagyobb műszaki hiba esetén fedezi a bérautó, a szállás vagy a hazautazás költségeit. A javítás költségeit azonban nem téríti, legfeljebb az autó mentését, tárolását, hazaszállításának a megszervezését vagy az alkatrészküldés költségeit fizeti. Mindezeken túl a limit - a biztosítás típusától függően - néhány százezer forint.

A magyarországi casco biztosítás kiterjed a saját járműben külföldön okozott károkra is, de csak korlátozottan. Amennyiben nem bizonyítható, hogy a külföldi javítás olcsóbban elvégezhető ott, mint itthon, a casco is csak a magyarországi helyreállítás költségeit téríti. Kivétel csak a szükségjavítás, amellyel a gépjármű szabályszerű és biztonságos közlekedésre alkalmassá tehető. Ugyanakkor a casco önmagában is kiterjed a tárolásra, az autó hazaszállítására, illetve az autóban utazó személyek hazaszállítására. Mindezekre általában limitösszeget határoz meg a szerződés.

Tekintettel az alacsony casco penetrációra, a biztosítási piacon elérhető határozott idejű casco biztosítás is - ismerteti a Genertel. Ez azonban - időarányosan - háromszor-négyszer többe kerül, mint az egy évre kötött biztosítás - jegyzik meg a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Rozsa Karoly, 2018. július 19.

Jó nap
hitelintézet vagy szervezet vagyunk, 2% -os kamatot kínálunk mindkettőnek
...

Telefonok a szervizben

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Patika trükk

Mrs Farida Stephen, 2018. július 19.

Jó nap regisztrált magánpénzt kölcsönadó vagyok. Olyan hiteleket adunk ki, amelyek segítik a...

Évi egy fogkefe

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés