Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Casco nélkül mennek külföldre a magyar autósok

MTI, 2012. június 29. - péntek 12:01
Címkék: biztosítás, casco, felmérés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tavaly csaknem négyezer magyar autós szenvedett kárt külföldön, a magyar autósok 80 százaléka azonban nem rendelkezik a külföldi kockázatok fedezetét is jelentő casco biztosítással - hívja fel a figyelmet a Genertel Biztosító az MTI-hez eljuttatott közleményében.


A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint a 4,2 milliós járműállományból 860 ezerre kötöttek az üzemeltetők casco biztosítást az első negyedévben. Miután ez a biztosítás téríti a saját járműben keletkezett károkat, különösen külföldön okoz problémát, ha az autós nem kap segítséget.

A segítséget kétfajta biztosítással lehet megvásárolni - emlékeztet a Genertel a közleményben. Az egyik, az utasbiztosításhoz - napi száz forint körül - köthető kiegészítő assistance biztosítás. Ez baleset vagy nagyobb műszaki hiba esetén fedezi a bérautó, a szállás vagy a hazautazás költségeit. A javítás költségeit azonban nem téríti, legfeljebb az autó mentését, tárolását, hazaszállításának a megszervezését vagy az alkatrészküldés költségeit fizeti. Mindezeken túl a limit - a biztosítás típusától függően - néhány százezer forint.

A magyarországi casco biztosítás kiterjed a saját járműben külföldön okozott károkra is, de csak korlátozottan. Amennyiben nem bizonyítható, hogy a külföldi javítás olcsóbban elvégezhető ott, mint itthon, a casco is csak a magyarországi helyreállítás költségeit téríti. Kivétel csak a szükségjavítás, amellyel a gépjármű szabályszerű és biztonságos közlekedésre alkalmassá tehető. Ugyanakkor a casco önmagában is kiterjed a tárolásra, az autó hazaszállítására, illetve az autóban utazó személyek hazaszállítására. Mindezekre általában limitösszeget határoz meg a szerződés.

Tekintettel az alacsony casco penetrációra, a biztosítási piacon elérhető határozott idejű casco biztosítás is - ismerteti a Genertel. Ez azonban - időarányosan - háromszor-négyszer többe kerül, mint az egy évre kötött biztosítás - jegyzik meg a közleményben.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza