Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Indul a balatoni önkéntes elsősegélynyújtó szolgálat

MTI, 2012. június 28. - csütörtök 15:31
Címkék: Balaton, strand, életmentés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az idén hatodik alkalommal, de először tisztán a szponzorok támogatásával kezdi meg működését pénteken a Magyar Vöröskereszt balatoni elsősegélynyújtó szolgálata, amelyben önkéntes fiatalok 13 tóparti település 21 strandján segítenek a bajbajutottakon augusztus 20-ig - hangzott el csütörtökön a szervezet balatonlellei szezonnyitó rendezvényén.


Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke arról beszélt, hogy több mint 320 önkéntest megmozgató balatoni program révén a 131 éves szervezet munkájába sok fiatalt tudnak bevonni. Egy-egy szezonban több mint háromezer embernek nyújtanak segítséget, nő a strandokon a vendégek biztonságérzete, az önkéntes fiatalok pedig megtanulnak felelősséget vállalni másokért - tette hozzá.

http://www.bekesmegye.com

Kovács Dávid, a szervezet ifjúsági szakmai vezetője arról beszélt, hogy a balatoni elsősegélynyújtó szolgálat a vöröskereszt egyik legsikeresebb programjának számít. Ez az első olyan év, amikor csakis a támogatóknak köszönhetően szervezhették meg a szolgálatot. (Korábban a vöröskereszt állami támogatást is kapott a működéséhez, de idén már nem.) "A nehéz gazdasági helyzet ellenére a támogatói háttérnek köszönhetően az előző évinél és az igényeknél kevesebb strandon, de beindulhatott a program" - mondta a szakmai vezető.

A balatoni elsősegélynyújtó szolgálat fiataljai 2007 óta 16 ezer sérülést láttak el, két esetben nyújtva közvetlen életmentő beavatkozást. Az idén is lesz defibrillátor az segélynyújtó pontokon, ezek egy részét vállalkozói, egy részét pedig önkormányzati támogatásokból biztosítják. Az önkéntes munkára 16 évnél idősebb fiatalok jelentkezhettek, pályázat útján választották ki a legrátermettebbeket, és képzésben is részesítették őket.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza