Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Zajvédelem - Újraszabályozás mellett az ombudsman

MTI, 2012. június 26. - kedd 11:31
Címkék: zaj, szabály
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az alapvető jogok biztosa a zajvédelem újraszabályozását szorgalmazza, javaslatait a vidékfejlesztési miniszternek is elküldte, aki a javaslatok többségét nem támogatta.


Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szabó Máté vizsgálatában megállapította: a hatályos jogszabályok nem szolgálják megfelelően a káros környezeti hatások elleni hatékony fellépést. Az ombudsman emiatt azt kérte, hogy teljesen és koncepcionálisan vizsgálják felül a jogszabályi környezetet.

Azt írták: a javaslatok között szerepel a környezetvédelemi kerettörvény módosítása, a településrendezési eljárások hatékonyabb szabályozása, a zajkibocsátással járó létesítmények kötelező próbaüzeme, az építési, kereskedelmi, ipari tevékenységek bejelentési kötelezettsége helyett az előzetes engedélyezési eljárás ismételt bevezetése. Az ombudsman a zaj elleni védelem teljes szankcionálási rendszerének megújítását is szorgalmazta, beleértve a szabadidős és üzemi zajforrásokra vonatkozó rendelkezések felülvizsgálatát, valamint a közlekedési eredetű zajterhelés kezelésének teljes újragondolását.

A közlés szerint a szabályozás mielőbbi megújítását szorgalmazó jelentést, és javaslatait az alapvető jogok biztosa a vidékfejlesztési miniszternek is elküldte, és bár a tárcavezető a javaslatok többségét nem támogatta, az ombudsman mielőbbi intézkedést kérve fenntartotta a jelentésében foglaltakat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza