Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bicikli- és autótároló a gödöllői MÁV-állomáson

MTI, 2012. június 26. - kedd 13:31
Címkék: MÁV, autó, kerépkár, Gödöllő
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elővárosi közlekedés fejlesztését, a vonaton történő utazás megkedveltetését és a gödöllői parkolási gondok enyhítését is célozza a MÁV Zrt. és Gödöllő városának közös beruházása, a 124 gépkocsi és 105 kerékpár tárolására alkalmas P+R, illetve B+R parkoló - hangsúlyozta a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese és a város polgármestere a keddi ünnepélyes átadáson.


Pál László vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a MÁV szándékai szerint a hazai vasútállomások melletti hatalmas kihasználatlan területeken minél nagyobb számban alakítanának ki a gödöllőihez hasonló autó- és kerékpártárolókat, hogy aki akar és teheti, a versenyképesebb tömegközlekedésre "váltson".

Hangsúlyozta: az elővárosi közlekedés szempontjából az egyik legfontosabb településen, Gödöllőn elkészült, térfigyelő rendszerrel felszerelt, őrzött P+R, illetve B+R parkoló jó példa a MÁV törekvéseire, illetve a nemzeti vasúttársaság és a város összefogására is.

Gémesi György (Gödöllői Lokálpatrióta Klub) polgármester kiemelte: a város vezetése igyekszik minél jobban megszerettetni a kerékpáros közlekedést a helyiek körében, ennek érdekében tervbe vették a Valkó felőli, a forgalmat jelentősen "megakasztó" vasúti átjáró felüljáróval történő kiváltását is.

Hozzátette, hogy a kisbuszok, személyautók és kerékpárok biztonságos tárolását szolgáló új parkoló már a második, a MÁV-val közös projekt, hiszen tavaly szintén közösen újították fel a szomszédos, patinás királyi várót.

A parkoló egy eddig kihasználatlan, 3770 négyzetméteres területen jött létre. Azon belül akadálymentesített, illetve speciális igények kielégítésére (például tandemkerékpár elhelyezésére) alkalmas beállókat is kialakítottak. Ez utóbbi férőhelyek a 243 négyzetméteres régi raktárépület átépítésével létrejött, fedett B+R parkolóban találhatók.

A 90 százalékban uniós forrásból finanszírozott beruházás 130 millióba került. A P+R parkoló kivitelezője a Magyar Aszfalt Kft., a kerékpártárolóé az AKL Mérnökiroda Kft.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza