Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megnyílt Siófok új plázája

MTI, 2012. június 22. - péntek 10:01
Címkék: pláza, Siófok
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megnyílt Siófok Fő terén csütörtökön a Sió Pláza szórakoztató- és bevásárlóközpont, amit az Erste Ingatlan Kft. tulajdonában lévő Sió Ingatlan Invest Kft. mintegy 5 milliárd forintos beruházással épített meg.


Az egykori Sió Áruház helyén felhúzott 17 ezer négyzetméter összterületű plázában az üzletek mellett egyebek közt egy kéttermes, 3D-s, 4K-s rendszerű mozit alakítottak ki, és helyet kapott az épület és tér alatt egy 200 férőhelyes mélygarázs.

Deák Tamás, a projektcég ügyvezetője elmondta, hogy a bérbe adható területnek még csak a 65 százalékát sikerült megtölteni, de az induló nyári szezon miatt nem vártak tovább a nyitással. A nagy nemzetközi márkák, illetve üzletláncok már beköltöztek az új plázába, és ez beindította a kisebbek érdeklődését is, így a töltöttség gyors javulására számítanak.

facebook.com

A hajdani Sió Áruházat már 2008-ban lebontották, hogy a Sió Ingatlan Invest Kft. és a Balaton Coop Zrt. közös beruházásában 4,2 milliárd forintból megépüljön a Sió Pláza. A megvalósításba beleszólt a gazdasági válság, és a közel egymilliárd forintos hitellel megkezdett építkezés elakadt. Másfél éves szünet után a projektet jegyző Sió Ingatlan Invest Kft., valamint a projektet finanszírozó Erste Bank Hungary Nyrt. megállapodást kötött egymással, ekkor került a bank leányvállalatának, az Erste Ingatlan Kft.-nek tulajdonába a projekttársaság.

Az Erste Bank az MTI-hez eljuttatott közleményében jelzi: a pláza meghatározó szerepet kíván betölteni a Balaton fővárosában a szolgáltatás, a kereskedelem, a szórakozás és a kultúra területén. Az épület érdekessége, hogy a Kálmán Imre sétány felőli oldalán, a város múltjára is tekintettel eredeti állapotában újították fel a Sörbárt. Az A4 Stúdió által tervezett pláza építészeti körökben máris elismerést vívott ki: az Atlas of World Architecture beválasztotta a világ 2009-2012 között épült legjelentősebb 400 épülete közé.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szüksége van egy fedezett és fedezetlen hitel? Van szüksége lakáshitel javítása? Befektetői...

Menekülés a UPC-től

Dobson, 2019. március 21.

Szia,
Hiteleket adunk 1000 és 100 000 000 dollár között. Hiteleink jól biztosítottak, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. március 21.

Szükség van sürgős hitelre? Üzleti kölcsönöket, személyi kölcsönöket, hallgatói kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés