Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átjátszó állomás ellen küzdenek Gyöngyössolymoson

MTI, 2012. június 21. - csütörtök 13:41
Címkék: mobil, kommunikáció,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pertársaságba szerveződnek a gyöngyössolymosiak a Vodafone mobilcég jelenleg használaton kívüli átjátszó állomása miatt, a helyiek úgy vélik, a technikai berendezés egészségi gondokat okoz, s jelentősen csökkenti a környékbeli ingatlanok értékét. A Vodafone szerint a tornyok és mobilhálózati berendezések esetében a magyarországi szolgáltatók szigorúan betartják az egészségügyi határértékeket is tartalmazó előírásokat.


Somodi Zoltán, a gyöngyössolymosiak szószólója csütörtökön, a helyszíni szemlét követően az MTI-nek elmondta, a pertársaság fontos céljának tekinti a magyar egészségügyi határértékeket rögzítő törvényi szabályozás megváltoztatását. Már találtak ügyvédet is, aki egyelőre szóban vállalta el ügyük képviseletét - mondta a szószóló.

Somodi Zoltán elmondta, a mobilinternet átjátszó állomást nem megfelelő engedéllyel telepítették a község közelébe. A berendezést egy 15 évvel ezelőtt, állattartás céljára emelt épületen helyezték el. Az épület mintegy 50 méterre van a település szélétől, út vezet hozzá, az energiaellátása is könnyen megoldható volt. Ezzel szemben, ha a biztonságos, másfél kilométeres távolságba helyeznék át az átjátszó állomást, a szükséges infrastruktúra kiépítése jelentős, akár százmilliós pluszköltséget jelentene.

Hozzátette, az átjátszó jelenleg nem működik, mert nemrég leégett, de üzembe helyezése, 2011 októbere óta már számos gondot okozott a környéken élőknek.

Somodi Zoltán hozzátette: az átjátszó állomás miatt a környéken az ingatlanok értéke jelentős mértekben csökkent, napjaink bírósági gyakorlata szerint 20-40 százalékkal, azaz házanként 5-10 millió forinttal. Becslése szerint ez összességében 200 millió forintot is meghaladó kártérítési igény benyújtását jelentheti.

Korábban a Vodafone az MTI érdeklődésére közölte, a Magyarországra telepített tornyok, mobilhálózati berendezések szigorúan alkalmazkodnak az európai és magyar egészségügyi határértékeket is tartalmazó előírásokhoz, biztosítva ezzel a legmagasabb színvonalú technológiai szolgáltatást. Jelenleg minisztériumi rendelet szabályozza a lakosságra vonatkozó, egészségügyi határértékeket is tartalmazó előírásokat.

Kifejtette: hivatalos mérést az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutatóintézet jogosult végezni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza