Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Átjátszó állomás ellen küzdenek Gyöngyössolymoson

MTI, 2012. június 21. - csütörtök 13:41
Címkék: mobil, kommunikáció,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Pertársaságba szerveződnek a gyöngyössolymosiak a Vodafone mobilcég jelenleg használaton kívüli átjátszó állomása miatt, a helyiek úgy vélik, a technikai berendezés egészségi gondokat okoz, s jelentősen csökkenti a környékbeli ingatlanok értékét. A Vodafone szerint a tornyok és mobilhálózati berendezések esetében a magyarországi szolgáltatók szigorúan betartják az egészségügyi határértékeket is tartalmazó előírásokat.


Somodi Zoltán, a gyöngyössolymosiak szószólója csütörtökön, a helyszíni szemlét követően az MTI-nek elmondta, a pertársaság fontos céljának tekinti a magyar egészségügyi határértékeket rögzítő törvényi szabályozás megváltoztatását. Már találtak ügyvédet is, aki egyelőre szóban vállalta el ügyük képviseletét - mondta a szószóló.

Somodi Zoltán elmondta, a mobilinternet átjátszó állomást nem megfelelő engedéllyel telepítették a község közelébe. A berendezést egy 15 évvel ezelőtt, állattartás céljára emelt épületen helyezték el. Az épület mintegy 50 méterre van a település szélétől, út vezet hozzá, az energiaellátása is könnyen megoldható volt. Ezzel szemben, ha a biztonságos, másfél kilométeres távolságba helyeznék át az átjátszó állomást, a szükséges infrastruktúra kiépítése jelentős, akár százmilliós pluszköltséget jelentene.

Hozzátette, az átjátszó jelenleg nem működik, mert nemrég leégett, de üzembe helyezése, 2011 októbere óta már számos gondot okozott a környéken élőknek.

Somodi Zoltán hozzátette: az átjátszó állomás miatt a környéken az ingatlanok értéke jelentős mértekben csökkent, napjaink bírósági gyakorlata szerint 20-40 százalékkal, azaz házanként 5-10 millió forinttal. Becslése szerint ez összességében 200 millió forintot is meghaladó kártérítési igény benyújtását jelentheti.

Korábban a Vodafone az MTI érdeklődésére közölte, a Magyarországra telepített tornyok, mobilhálózati berendezések szigorúan alkalmazkodnak az európai és magyar egészségügyi határértékeket is tartalmazó előírásokhoz, biztosítva ezzel a legmagasabb színvonalú technológiai szolgáltatást. Jelenleg minisztériumi rendelet szabályozza a lakosságra vonatkozó, egészségügyi határértékeket is tartalmazó előírásokat.

Kifejtette: hivatalos mérést az Országos Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutatóintézet jogosult végezni.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2018. november 19.

A nevem Mária Ádám egy egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot hagy...

133/2007. (VI. 13.) Korm. rendelet az üzletek működésének rendjéről, valamint az egyes üzlet nélkül folytatható

Josef Lewis, 2018. november 16.

Jó napot, Josef Lewis vagyok. Egy elismert, törvényes és akkreditált hitelező. Nagyon gyorsan ...

Telefonok a szervizben

Ella, 2018. november 15.

Helló mindenki itt vagyok, hogy bizonyságot tegyek arról, hogy megkaptam a kölcsönt John Hawkin...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés