Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Négy tonna húst foglaltak le Pest megyében

MTI, 2012. június 14. - csütörtök 13:21
Címkék: NÉBIH,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Négy tonna húst foglaltak le hatósági állatorvosok az utóbbi napokban lefolytatott élelmiszerbiztonsági ellenőrzések alkalmával Pest megyében- közölte az országos főállatorvos-helyettes csütörtökön az MTI-vel.


Bognár Lajos elmondta: az utóbbi napokban több, az élelmiszerbiztonságot veszélyeztető céggel szemben jártak el Pest megyében az élelmiszerbiztonságért felelős ellenőrök a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai irányításával.

A Pest megyei hatósági állatorvosok Pomázon, Dunakeszin és Őrbottyánban összesen mintegy 4 tonna, zömében csirke- és sertéshúst foglaltak le három cégnél, és elrendelték a vitatott eredetű, illetve az egészségre veszélyt jelentő hamisított áruk megsemmisítését - közölte az országos főállatorvos-helyettes, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára.

NÉBIH
Fotó: NÉBIH

A részleteket ismertetve elmondta: a Pest megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság hatósági állatorvosai június 13-án lakossági bejelentésre tartottak ellenőrzést Pomázon a KG. Rákos Kft. által üzemeltetett melegkonyhás vendéglátóhelyen. Az ellenőrök a mirelithűtőkben, húselőkészítőben és a konyhában jelöletlenül tárolt húsokat, nyersanyagokat, készételeket, továbbá lejárt fogyaszthatóságú, illetve minőségmegőrzési idejű élelmiszereket találtak. Ezeket az árukat - mintegy 1.300 kilogramm élelmiszert - lefoglalták.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság a tételeket hatósági zár alá helyezte, a forgalmazást megtiltotta, a hatósági zár alá vont tételeket pedig elszállíttatta. Az eljárás során rendőri segítségre is szükség volt, mivel a hatósági munkát megpróbálták akadályozni, illetve agresszív fellépést is tapasztaltak az ellenőrök. A szabálytalanságok és hiányosságok miatt, azok megszüntetéséig az egység működését felfüggesztették. Az élelmiszer-ellenőrzési bírság kiszabása folyamatban van.

Bognár Lajos hozzátette: június 5-én a hatósági állatorvosok további két céget ellenőriztek szintén Pest megyében Dunakeszin illetve Őrbottyánban.

NÉBIH
Fotó: NÉBIH

A Nagy Csibe Kft. által Dunakeszin legálisan működtetett baromfivágóhíd (HU 790) szomszédságában lévő ingatlanon elfogadhatatlan higiéniai körülmények között, engedély nélkül vágtak baromfit. Az engedélyezett baromfivágóhíd az ellenőrzés időpontjában nem működött. A levágott baromfit úgynevezett "kurkuma" oldatba mártották a tetszetősebb - sárga - szín elérése érdekében. Az illegális vágásból származó, festett baromfihús egy részét az ellenőrzés időpontjában már több helyre kiszállították.

A hatósági szakemberek a helyszínen fellelt 22 kilogramm kurkuma por felhasználását megtiltották. Emellett az összesen 1.540 kilogramm vágott baromfit és belsőséget lefoglalták, valamint elrendelték elszállítását és ártalmatlanítását. Az ugyanebből a vágásból származó 1.274 kilogramm, már kiszállított vágott baromfit is visszahívták, húsukat ártalmatlanították.

A Kovi Csibe Kft. őrbottyáni ingatlanán baromfitollat tartalmazó szemeteskukákat, egy kilogramm kurkuma port, egy hűtőkamrában pedig szennyezett textíliával letakart - összesen mintegy 1.000 kilogramm - vágott baromfit és baromfi belsőséget találtak a hatósági ellenőrök. A telephely baromfivágásra, feldolgozásra semmiféle engedéllyel nem rendelkezik. Itt is megtiltották a kurkuma felhasználását, a megtalált vágott baromfit és belsőséget elszállították, ártalmatlanították.

A helyettes államtitkár jelezte: a szabályok ellen vétő cégek arányos szankciókra számíthatnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza