Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Négy tonna húst foglaltak le Pest megyében

MTI, 2012. június 14. - csütörtök 13:21
Címkék: NÉBIH,
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Négy tonna húst foglaltak le hatósági állatorvosok az utóbbi napokban lefolytatott élelmiszerbiztonsági ellenőrzések alkalmával Pest megyében- közölte az országos főállatorvos-helyettes csütörtökön az MTI-vel.


Bognár Lajos elmondta: az utóbbi napokban több, az élelmiszerbiztonságot veszélyeztető céggel szemben jártak el Pest megyében az élelmiszerbiztonságért felelős ellenőrök a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakmai irányításával.

A Pest megyei hatósági állatorvosok Pomázon, Dunakeszin és Őrbottyánban összesen mintegy 4 tonna, zömében csirke- és sertéshúst foglaltak le három cégnél, és elrendelték a vitatott eredetű, illetve az egészségre veszélyt jelentő hamisított áruk megsemmisítését - közölte az országos főállatorvos-helyettes, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) helyettes államtitkára.

NÉBIH
Fotó: NÉBIH

A részleteket ismertetve elmondta: a Pest megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság hatósági állatorvosai június 13-án lakossági bejelentésre tartottak ellenőrzést Pomázon a KG. Rákos Kft. által üzemeltetett melegkonyhás vendéglátóhelyen. Az ellenőrök a mirelithűtőkben, húselőkészítőben és a konyhában jelöletlenül tárolt húsokat, nyersanyagokat, készételeket, továbbá lejárt fogyaszthatóságú, illetve minőségmegőrzési idejű élelmiszereket találtak. Ezeket az árukat - mintegy 1.300 kilogramm élelmiszert - lefoglalták.

Az élelmiszerlánc-biztonsági hatóság a tételeket hatósági zár alá helyezte, a forgalmazást megtiltotta, a hatósági zár alá vont tételeket pedig elszállíttatta. Az eljárás során rendőri segítségre is szükség volt, mivel a hatósági munkát megpróbálták akadályozni, illetve agresszív fellépést is tapasztaltak az ellenőrök. A szabálytalanságok és hiányosságok miatt, azok megszüntetéséig az egység működését felfüggesztették. Az élelmiszer-ellenőrzési bírság kiszabása folyamatban van.

Bognár Lajos hozzátette: június 5-én a hatósági állatorvosok további két céget ellenőriztek szintén Pest megyében Dunakeszin illetve Őrbottyánban.

NÉBIH
Fotó: NÉBIH

A Nagy Csibe Kft. által Dunakeszin legálisan működtetett baromfivágóhíd (HU 790) szomszédságában lévő ingatlanon elfogadhatatlan higiéniai körülmények között, engedély nélkül vágtak baromfit. Az engedélyezett baromfivágóhíd az ellenőrzés időpontjában nem működött. A levágott baromfit úgynevezett "kurkuma" oldatba mártották a tetszetősebb - sárga - szín elérése érdekében. Az illegális vágásból származó, festett baromfihús egy részét az ellenőrzés időpontjában már több helyre kiszállították.

A hatósági szakemberek a helyszínen fellelt 22 kilogramm kurkuma por felhasználását megtiltották. Emellett az összesen 1.540 kilogramm vágott baromfit és belsőséget lefoglalták, valamint elrendelték elszállítását és ártalmatlanítását. Az ugyanebből a vágásból származó 1.274 kilogramm, már kiszállított vágott baromfit is visszahívták, húsukat ártalmatlanították.

A Kovi Csibe Kft. őrbottyáni ingatlanán baromfitollat tartalmazó szemeteskukákat, egy kilogramm kurkuma port, egy hűtőkamrában pedig szennyezett textíliával letakart - összesen mintegy 1.000 kilogramm - vágott baromfit és baromfi belsőséget találtak a hatósági ellenőrök. A telephely baromfivágásra, feldolgozásra semmiféle engedéllyel nem rendelkezik. Itt is megtiltották a kurkuma felhasználását, a megtalált vágott baromfit és belsőséget elszállították, ártalmatlanították.

A helyettes államtitkár jelezte: a szabályok ellen vétő cégek arányos szankciókra számíthatnak.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Pénzügyileg és szükséged van egy kölcsönre, hogy megváltoztasd a sürgős szükségletedet, ...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Richard Cosmos, 2018. október 19.

Kell hitel? Személyi kölcsönök? Üzleti kölcsönök? jelzálogkölcsönök? Mezőgazdasági és...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

David Peterson, 2018. október 19.

Mindenkinek szüksége van egy kis segítségre. A Személyi Kölcsön segíthet abban, hogy megenge...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés