Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tizenhétezer liter gázolaj ömlött a Dunába

MTI, 2012. június 12. - kedd 12:01
Címkék: Duna, környezetszennyezés, olaj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hozzávetőleg 17 ezer liter olajszármazék ömlött a Dunába Pozsonynál kedd reggel egy átszivattyúzás során történt üzemzavar következtében - tájékoztatta az MTI pozsonyi irodáját Frantisek Peczár, a pozsonyi kerületi rendőrkapitányság szóvivője.


A meghibásodás a pozsonyi Téli kikötőben, az ásványi olajak átrakodó részlegében következett be. A rendőrség előzetes információi szerint a szennyező anyag azt követően került a folyóba, hogy annak az egyik hajóba való átszivattyúzása során elszakadt a vezeték, majd az olajos anyag az átrakodó medencébe ömlött.

Az olajszennyeződés az átrakodó medencéből a Kis-Dunába és a Dunába jutott. Eltávolításán 19 tűzoltócsapat dolgozik a folyókon a pozsonyi kikötő, illetve Gutor térségében.

-
Pozsony, Téli kikötő - Foto: AP/SITA

A parameter.sk szlovák hírportál szerint a tűzoltókat hajnali 4.45-kor riasztották a helyszínre, a katasztrófa fél három körül történhetett. A szivárgást a Slovnaft egyik munkatársa vette észre elsőként. Anton Molnár, a társaság szóvivője közölte, hogy ő figyelmeztette a tűzoltókat, majd a saját szakembereikkel együtt megkezdték a szűrőfalak felállítását.

František Peczár pozsonyi rendőrségi szóvivő közölte, hogy a környezeti katasztrófa akkor történt, amikor az egyik vízi járműre próbálták átszivattyúzni az anyagot. Az egyik tömlő ugyanis megrepedt, az olaj pedig elkezdett szivárogni. A Čas.sk portál közlése szerint 20-30 ezer liter gázolaj folyhatott a vízbe. A rendőrség büntető eljárást kezdeményezett vízszennyezés ügyében, amelyért az elkövetőnek egytől öt évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetése.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Keller Williams, 2019. április 19.

Jó nap uram / asszonyom:

A hiteles kölcsön megszerzése mindig nagy probléma volt...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

oriofinance, 2019. április 19.

Helló úr / asszony

Van pénzügyi problémája? Nincs több gondja, hogy egy kölcs...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés