Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Pénzbírság nyilvános káromkodásért

MTI, 2012. június 12. - kedd 17:01
Címkék: pénz, bírság, káromkodás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Húsz dolláros - 4700 forintnak megfelelő összegű - pénzbírsággal büntetné a jövőben a nyilvánosan káromkodó lakóit egy amerikai kisváros.


A Massachusetts állambeli Middleborough-ban élők a hétfő esti városi gyűlésen szavazhattak a szitokbírság bevezetéséről. A vezetőség szerint a helyi rendőrfőnök által előterjesztett javaslatnak nem célja az alkalmi vagy a magánbeszélgetések cenzúrázása, mindössze a kamaszok és a fiatalok által a belvárosban, illetve a parkokban is előszeretettel használt hangos és durva szóbeli megnyilatkozásoknak akar gátat szabni.

"Csak ülnek a padokon, és oda-vissza kiabálják egymásnak az ordenáré kifejezéseket - fakadt ki egy helyi bolttulajdonos. - Engem nem érdekel, hogy ki mit csinál zárt ajtók mögött, de a nyilvánosság előtti helytelen viselkedés már annál inkább zavar" - mondta.

Az intézkedés kapcsán felvetődhetnek bizonyos alkotmányjogi kérdések, ám a szövetségi állam saját törvényei engedélyezik a városok számára, hogy olyan helyi szabályozásokat vezessenek be, amelyek lehetőséget nyújtanak a hatóságoknak, hogy őrizetbe vegyenek bárkit, aki közterületen "durva vagy obszcén kifejezésekkel illet egy másik személyt".

A húszezer fős Middleborough 1968 óta rendelkezik a nyilvános káromkodás megfékezését célzó helyhatósági rendelettel, ám mivel a szabályozás lényegében bűncselekményként kezeli a szitkozódást, ezért eddig szinte soha nem éltek vele. Egyszerűen nem érné meg az időt és az energiát az ilyen ügyek bírósági úton való rendezése - magyarázták a helyi illetékesek.

A most javasolt rendelet értelmében a rendőrök - a közúti szabálysértéseknél használt - helyszíni bírságolási cédulát adnának a káromkodóknak. A javaslat a figyelmetlen vezetés bizonyos típusainak, a közterületen való alkoholfogyasztásnak és a marihuána használatának büntethetőségéről is intézkedik.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza