Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

3D televíziós csatornát indít az MTVA

MTI, 2012. június 12. - kedd 16:31
Címkék: MTVA, 3D, tv
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Június 25-én az MTV Zrt.-MTVA elindítja Magyarország első 3D televíziós csatornáját. Az m3D kísérleti adása a londoni olimpia záró ünnepélyéig, augusztus 12-ig lesz látható - jelentették be sajtótájékoztatón kedden Budapesten.


Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgató-helyettese a tájékoztatón ismertette: a kísérleti adást egyhetes próbasugárzás előzi meg június 18-tól, majd 25-én indul a műsorfolyam. Az m3D csatorna július 1-jéig a MinDig TV ingyenes adásában látható Budapest körzetében, majd július 2-ától a programhoz csatlakozó országos kábeltelevíziós hálózatokon is elérhetővé válik a műsora.

A 3D-s élményhez arra alkalmas televízióra van szükség, ezekből ma mintegy 150 ezer található Magyarországon - hangzott el a tájékoztatón.

mti

Rákay Philip, az MTV Zrt. programigazgatója, az m1, m2 intendánsa elmondta: a kísérleti sugárzás ideje alatt nemcsak sportesemények, hanem ismeretterjesztő és dokumentumfilmek, természetfilmek, valamint koncertek is láthatók lesznek a műsorban.

Rákay Philip közölte azt is, hogy a londoni olimpiát a világ mindössze 12 országában sugározzák 3D-ben, így például Anglia, Franciaország, az Egyesült Államok, Kína és az Arab Emirátusok mellett Magyarországon is.

Szabó László Zsolt kiemelte, hogy a magyar közszolgálati média megújulási folyamatban van - tartalomban és műszaki értelemben is -, és ennek a megújulásnak fontos lépcsőfoka a 3D-s kísérleti adás. Emlékeztetett, hogy a szélesképernyős, 16:9 arányú adást, valamint a HD minőségű adást is a közszolgálati média vezette be Magyarországon.

Kérdésre válaszolva az MTVA vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a 3D-s közvetítések jogdíja töredéke az olimpiai közvetítésekért fizetett díjnak, és az együttműködő partnereknek köszönhetően a kísérleti sugárzás az MTVA számára nullszaldós.

A projektben az Antenna Hungária Zrt. és a Samsung Electronics Magyar Zrt. vesz részt.

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a Cinema Cityvel kötött megállapodás értelmében több fővárosi és vidéki moziban is látható lesz az m3D csatorna adása.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza