Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Személyesen keresik fel a közüzemi díjjal tartozókat

MTI, 2012. június 11. - hétfő 16:31
Címkék: közüzemi, díj, tartozás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mintegy hatszázmillió forinttal tartoznak magánszemélyek, intézmények, vállalkozások és önkormányzatok a közüzemi szolgáltatásokat végző társaságokat tömörítő Kaposvári Közszolgáltató Holdingnak. Mivel az eddig alkalmazott módszerek nem hozták meg a várt eredményt, a jövőben a hátralékos ügyfelek személyes megkeresésével próbálják meg behajtani kintlévőségeiket - mondta Hajnal Tamás, a társaság ügyfélszolgálati és kintlévőségkezelési csoportvezetője hétfőn sajtótájékoztatón.


A csoportvezető elmondta: a feladatra két adósságrendezési munkatárs állt munkába, aki az ügyfeleket egyrészt tájékoztatja a tartozás összegéről, sokan ugyanis ezt sem tudják, másrészt arról, hogy milyen módon rendezhetik adósságukat.

A holding munkatársai arról is felvilágosítják az érintett ügyfeleket, hogy milyen szociális támogatási lehetőségek állnak rendelkezésükre - tette hozzá a csoportvezető. Az új munkatársak feladatát, tevékenységük célját illetően úgy fogalmazott: próbáljanak meg egyezségre jutni az adósokkal a tartozás rendezéséről.

Katona Sándorné, a Kaposvári Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. gazdasági igazgatója a sajtótájékoztatón ugyancsak az adósságrendező munkatársakkal való megegyezést ajánlotta az ügyfelek figyelmébe; ez elmondása szerint a felszólító levél és a további, az ügyfeleknek csak újabb pénzügyi terhet jelentő jogi lépések között kínál megoldást a tartozás rendezésére.

A gazdasági igazgató közlése szerint az utóbbi időben nemcsak a lakosság, hanem az intézmények, vállalkozások és önkormányzatok tartozásállománya is nőtt. A holding cégei közül a távhőszolgáltatónak, a vízműveknek és a városgazdálkodási társaságnak van a legnagyobb összegű kintlévősége, ennek több mint a fele 180 napon túli tartozás. E három cégnek együttesen hatszázmillió forinttal tartoznak az ügyfelek, a lakossági és közületi hulladékszállítást is végző Kaposvári Városgazdálkodási Zrt.-nek a május végi adatok szerint 330 millió forinttal tartoztak a szolgáltatást igénybe vevők.

A holding munkatársai elsőként a nagyhátralékosokat, azaz az ötven-százezer forint feletti összeggel tartozó ügyfeleket keresik fel - a fogyasztók több mint 20 százaléka tartozik ebbe a körbe -, ezenkívül kiemelt figyelmet fordítanak az adóslistára felkerülő új hátralékosokra is, mert esetükben még nagyobb eséllyel rendezhető a tartozás - mondta el a gazdasági igazgató.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mária Ádám, 2019. szeptember 11.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés