Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bepanaszolt szégyenfalak

MTI, 2012. június 11. - hétfő 10:11
Címkék: adós, lista
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nem tartja megfelelőnek Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, hogy az önkormányzatok az interneten helyezik el adósaik listáját - írja hétfői számában a Magyar Nemzet.


A helyben megszokott módon kellene nyilvánosságra hozni a szégyenlistát, például újságban, vagy az önkormányzati hirdetőtáblán - vélekedik a NAIH elnöke. Hozzátette azt is, hogy bár több polgármesteri hivatal is az utóbb említett módszert választja, szükséges lenne vagy a törvényhozásnak, vagy az Alkotmánybíróságnak végleges döntést hoznia ebben a kérdésben.

Péterfalvi Attila úgy látja, hogy a mostani nemzeti konzultáció kérdőívei megfelelnek a törvényi kívánalmaknak. Magyarázata szerint az adózási, a foglalkoztatási vagy a nyugdíjügyi szakkérdésekre adott válaszokból nem lehet megállapítani, hogy az állampolgár mely párttal szimpatizál, a feleletek nemigen hordoznak politikai értékítéletet.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

olvasó, 2012. június 11. - hétfő 12:36

Teljesen igaza van Matus Lászlónak!Vajon a behaltó cégek,önálló bírósági végrehajtók mikor kerülnek a szégyenfalra?Pedig többszáz milliót zsákmányolnak.Mennyit adóznak le utánna? Jaaa,azokat nem merik ellenőrizni? Aztán azt mondják,hogy nincs korrupció?Nem úgy néz ki! A polgármesterek családjainak vagyonosodása rendben van -e?Rengeteget ismerünk.Egyre gazdagabbak még a válság ellenére is! Ki érti ezt?

Matus László, 2012. június 11. - hétfő 12:03

Inkább be kellene fejezni az emberek meglopását, akkora sarcokat kellene kiszabni amit be tudnak fizetni.Nem hiszem,hogy szégyenfalra való az a család aki nem tud fizetni,mert már nincs munkája,a jövedelmei sz...-t sem érnek, a munkanélküli segélyét meglopták, az energia árát megduplázták.A szégyenfalra azt a majd négyszáz milliomost kellene feltenni aki kitalálja az újabbnál újabb adókat és tönkreteszi az embereket.Egyébként ahogy én látom az akinek valóban nincs pénze a legnagyobb mértékben tesz a szégyenfalra.Biztosan van pár újgazdag aki direkt nem fizet, azt ki lehetne tenni,de pár ezer forintért nem hiszem hogy ez jogos, hanem inkább bunkó,gusztustalan dolog.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza