Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Toronto is hadat üzent a nejlonszatyroknak

MTI, 2012. június 08. - péntek 14:21
Címkék: nejlon, szatyor, környezetvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Toronto is hadat üzent a nejlonszatyroknak, jóllehet a kanadai város polgármestere szerint a műanyagzacskó-tilalom a "legőrültebb dolog", amellyel a városi tanács valaha is előrukkolt.


Az önkormányzat vezetősége a héten fogadta el a javaslatot, amelynek értelmében jövő év január elsejétől tilos lesz az egyszer használatos műanyag zacskók forgalmazása, beleértve a biológiailag lebomló változatokat is. A 2007-ig ingyenesen kapott műanyagszatyrokat jelenleg öt centért vásárolhatják meg a helyi boltokban a fogyasztók.

A vételi árat azonban július 1-jétől - még a teljes nejlonszatyor-bojkottot megelőzően - eltörlik, mivel az eredeti megállapodással ellentétben az üzletek nem környezetvédelmi célokra fordították az abból befolyt összeget.

A 2013-tól érvényes radikális korlátozást sokan vitatják: a papírból készült bevásárló zacskók gyártási költsége ugyanis magasabb, mint a nejlonszatyroké.

Az egyik helyi rádiónak adott interjújában Rob Ford polgármester "nevetségesnek" nevezte a mostani rendelkezést, amely véleménye szerint számos kellemetlenséget fog okozni a városnak. Mint kifejtette, a korlátozást később nehéz lesz visszavonni, és a bevezetését támogató tanácstagoknak is számolniuk kell a negatív politikai következményekkel.

A határ másik oldalán, San Franciscóban, Seattle-ben és Los Angelesben már korlátozták az egyszer használatos nejlonszatyrok használatát. 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza