Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Toronto is hadat üzent a nejlonszatyroknak

MTI, 2012. június 08. - péntek 14:21
Címkék: nejlon, szatyor, környezetvédelem
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Toronto is hadat üzent a nejlonszatyroknak, jóllehet a kanadai város polgármestere szerint a műanyagzacskó-tilalom a "legőrültebb dolog", amellyel a városi tanács valaha is előrukkolt.


Az önkormányzat vezetősége a héten fogadta el a javaslatot, amelynek értelmében jövő év január elsejétől tilos lesz az egyszer használatos műanyag zacskók forgalmazása, beleértve a biológiailag lebomló változatokat is. A 2007-ig ingyenesen kapott műanyagszatyrokat jelenleg öt centért vásárolhatják meg a helyi boltokban a fogyasztók.

A vételi árat azonban július 1-jétől - még a teljes nejlonszatyor-bojkottot megelőzően - eltörlik, mivel az eredeti megállapodással ellentétben az üzletek nem környezetvédelmi célokra fordították az abból befolyt összeget.

A 2013-tól érvényes radikális korlátozást sokan vitatják: a papírból készült bevásárló zacskók gyártási költsége ugyanis magasabb, mint a nejlonszatyroké.

Az egyik helyi rádiónak adott interjújában Rob Ford polgármester "nevetségesnek" nevezte a mostani rendelkezést, amely véleménye szerint számos kellemetlenséget fog okozni a városnak. Mint kifejtette, a korlátozást később nehéz lesz visszavonni, és a bevezetését támogató tanácstagoknak is számolniuk kell a negatív politikai következményekkel.

A határ másik oldalán, San Franciscóban, Seattle-ben és Los Angelesben már korlátozták az egyszer használatos nejlonszatyrok használatát. 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza