Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mesterséges intelligencia az ügyfélszolgálaton

MTI, 2012. június 07. - csütörtök 14:23
Címkék: ügyfélszolgálat, Vodafone, MI
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mesterséges intelligenciával támogatott ügyfélszolgálatot alkotott meg konzorciumi partnerségben a Vodafone, amely pár hónapon belül "élesben" is elindulhat a cégnél, és amelytől hatékonyabb ügyfélkiszolgálást várnak. Ezt Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke jelentette be csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.


A Gazdasági Operatív Program (GOP) keretében megvalósuló projekt összköltsége 336 millió forint volt, amelynek 65 százalékát vissza nem térítendő támogatásként kapták a résztvevők.

A fejlesztés a Montana Tudásmenedzsment Kft. vezetésével, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Nyelvtudományi Intézetével, az AITIA International Informatikai Zrt.-vel, a THINKTech Kutatási Központtal, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékével közös konzorciumban valósult meg. A Vodafone Magyarország konzorciumi partnerként vett részt a projektben.

-

Az intelligens ügyfélszolgálat a magyar nyelvű folyamatos beszéd felismerésére, automatikusan írott szöveggé alakítására, és ebben tartalom alapú, szemantikus keresésre épül. Az új ügyfélszolgálat arra is képes, hogy hang, vagyis a telefonáló ügyfél kérdése alapján ránavigálja a képernyőn a call centerest arra az információra, amelyre szüksége van az ügyfélnek, ezzel is segítve a gyorsabb, egyhívásos ügyintézést.

A Montana Kft. ügyvezetője, Vadász Pál elmondta: céljuk, hogy a projekt keretében létrehozott terméket kivigyék a piacra, és más cégek is használni tudják. Hozzátette, hogy a további felhasználásról már folynak tárgyalások.

Tóth Éva Mária, a Magyar Call Center Szövetség vezetője is azt emelte ki, hogy a rendszerrel lehetővé válhat az "egykapus" ügyintézés, és hatékonyabbá, gyorsabbá válik a telefonos ügyfélkiszolgálás.

Bánréti Zoltán, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Nyelvtudományi Intézetének igazgatóhelyettese elmondta: ők azzal járultak hozzá a projekthez, hogy létrehoztak egy spontánbeszéd-adatbázist, amely jelenleg több mint 161 órányi anyagot tartalmaz. Kifejtette: a beszédet egyrészt lejegyezték, másrészt a hanghoz tartozó akusztikai rezgések is rögzítve vannak. E kettő adja az adatbázist, amely tartalmaz társalgásokat, "sztorizásokat", elbeszéléseket, mondatismétléseket, valamint felolvasásokat. Kiemelte, hogy az adatbázis képessé tesz egy keresőmotort arra, hogy beszéd- és hanganyagokat találjon meg és értékeljen ki.

Fegyó Tibor, az AITIA International Zrt. ügyvezetője ismertette: cégük - a THINKTech-hel, az AITIA-val és a BME-vel közösen elkészített egy személyre szabott beszédfelismerő rendszert, amely kapcsolódik az MTA adatbázisához, és arra építve létrehoztak a Vodafone ügyfélszolgálati beszélgetéseiből egy speciális spontánbeszéd-adatbázist. Ő is hangsúlyozta: a cél az, hogy ez az adatbázis adaptálható lehessen újabb és újabb ügyfélszolgálatokra.

Podhorányi László, a Vodafone Magyarország ügyfélkapcsolati vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: az egy hívással megoldott ügyek száma 65-85 százalék között van jelenleg, ez növekedhet ezzel a rendszerrel, valamint hatékonyabbá válhatnak a magyarországi call centerek. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Vodafone-nál Miskolcon körülbelül háromszázan, Budapesten pedig százan dolgoznak a telefonos ügyfélszolgálaton.

Beck György kérdésre kiemelte: a rendszer üzembe helyezését most kezdik meg. Szólt arról is, hogy a hatékonyabb munka az ügyfélszolgálatban nem jár majd elbocsátásokkal, a fejlesztéstől nem azt várják, hogy kevesebb ügyfélszolgálatosuk lesz, hanem hogy hatékonyabb lesz az ügyfélszolgálat.

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Matus László, 2012. június 07. - csütörtök 17:13

Remélem,hogy jobb lesz mint a természetes intelligenciájuk,mert azzal már egy éve nem tudják felfogni,hogy hiába erősködnek a hónap elejei befizetéssel,ha 12.-én kapok pénzt, vagy hogy hiába erősködnek kétnaponta,hogy váltsak csomagot,ha jó nekem a régi is.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2019. szeptember 22.


Kell kölcsönöznie? személyes hitelek? üzleti hitelek? Jelzálogkölcsönök? mezőgazda...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Elena, 2019. szeptember 22.

Kedves hitelkeresők!

Van bármilyen pénzügyi nehézsége? Saját vállalkozást sz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés